Matarranya

El Govern central dona el vistiplau a les basses de la Conca del Matarranya

Madrid, 28 de setembre de 2018

Representants del Ministeri de Transició Ecològica es comprometen a treballar per aconseguir la seua creació

El passat dimarts, 11 de setembre, diversos representants de la conca del Matarranya es van reunir a la seu del Ministeri de Transició Ecològica a Madrid amb el director general d’Aigua, Manuel Menéndez, i la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), María Dolores Pascual, per tractar sobre el projecte de regulació dels rius Matarranya, Algars i Tastavins. Com a representants del territori van participar Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya, José María Puyol, president de la Junta Central de Regants i els alcaldes de Mont-roig (José Ramón Guarc) i Caseres (José Manuel Palau), en representació de les conques del Tastavins i l’Algars, respectivament.

A la cita es va presentar el projecte de regulació hídrica de tot el territori i es va debatre sobre com dur-la a terme després d’uns 7 anys de paralització. “La reunió, propiciada pel Diputat per Terol, Ignacio Urquizu, tenia com a principal objectiu presentar el nostre projecte de regulació als nous representants de l’administració i tractar de desbloquejar la seua posada en marxa que fa uns 7 anys que està en punt mort”, va explicar Martí .

En finalitzar la sessió de treball, els representants del territori es van mostrar esperançats, ja que, segons la seua opinió, tant el director d’Aigües com la presidenta de la CHE van valorar positivament el desenvolupament d’estes infraestructures que s’emmarquen totalment en un marc de desenvolupament sostenible i en la nova cultura de l’aigua. “Va ser una reunió important perquè en ella el director d’Aigües ens va dir que des de l’administració central estan totalment d’acord amb este projecte i que faran el possible per impulsar-lo”, va dir el president de la Comarca, que va afegir que “amb este suport, i el consens de tots els grups polítics van expressar en la compareixença que tracte el tema en el congrés, des del territori sol·licitem que s’aborden totes les infraestructures d’una manera conjunta. És a dir, no com a projectes separats, sinó com un projecte global que es puga dotar de partida pressupostària”. Així, després de la reunió es va decidir desenvolupar un pla integral de gestió hídrica de la conca del Matarranya que facilite la creació de les infraestructures demandades.

Durant la cita, Menéndez va comunicar als presents que la seua intenció és incloure ja en els pròxims pressupostos una partida destinada específica a este fi. “Nosaltres vam apuntar que el que volem és que si s’inclou una partida pressupostària, siga per executar-la. Així que si primer hem de fer el pla global i esperar als pressupostos de l’any següent, ja ho farem. Però l’important és que la partida que s’incloga s’execute”, va defensar el president de la Comarca del Matarranya.

Finalment, els assistents a la reunió van apuntar que “sembla que ara, després de molts anys de paralització, l’administració central es mostra disposada a apostar per este projecte. Tot i que sabem que és un procés llarg i, vist el vist, està condicionat pels possibles canvis polítics”.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top