La Portellada

La Portellada prepara unes festes patronals plenes de curiositats

La Portellada, 27 de setembre de 2018

festes la portellada 5

El recorregut gastronòmic de penyes repetix en l’agenda i s’estrena la I Trobada de croquetes casolanes

La Portellada és una de les últimes parades del circuit de festes patronals del Matarranya. Del 28 a l’1 d’octubre esta localitat viurà quatre dies en els quals les novetats en el programa sorprenen cada any.

El volteig de campanes divendres al matí anunciarà l’inici d’estes festes que des de fa anys, van decidir fixar-se en cap de setmana. “Som un poble petit i més amb les festes al setembre, les ajustem segons caiga l’esdeveniment de Motorland“, va explicar Mari Lorente, regidora de l’ajuntament de La Portellada.

Unes festes que reunixen el mateix divendres a la tarda a veïns i visitants a la plaça per al pregó i el chupinazo. Tot seguit, la novetat comença amb un recorregut gastronòmic de penyes. Una proposta que va prendre forma l’any passat i que va ser acollida per veïns de totes les edats acompanyats per la xaranga SSB, la qual repetix també este any.

Una altra de les curiositats a destacar d’estes festivitats és la sortida dels diables de La Portellada, els quals amenitzaran l’inici de la nit de divendres per continuar amb la música de revetlla.

La missa baturra i la cercavila amb la Banda San Antón no faltaran el dissabte al matí. Als esdeveniments més clàssics s’unirà de cara al vespre el concurs de disfresses. Una iniciativa que promou que quadrilles i penyes preparen disfresses que comencen per la lletra ‘T‘. La curiositat no frena aquí. Diumenge, la comissió de festes ha proposat la primera trobada de croquetes casolanes que obligarà que les penyes es pengen els davantals i mostren les seues habilitats culinàries. Una implicació de les quadrilles i veïns que donen un altre color a estos dies. “Unes festes que tiren endavant gràcies a l’esforç de tots: de la comissió, de les penyes i de tots els veïns”, ha recalcat Lorente.

Les festes es tancaran amb el concurs de guinyot, jocs tradicionals i una traca.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top