Vall-de-roures

S’obrin les negociacions entorn dels vestits de la il·lustre Elvira d’Hidalgo

Vall-de-roures, 20 de setembre de 2018

vestits elvira hidalgo


A principis del mes de setembre va
 tenir lloc una reunió per a arribar a un acord

La futura ubicació dels vestits de la soprano de  Vall-de-roures segueix sent incert i, per açò, a principis del mes de setembre es va establir una reunió a Saragossa amb totes les parts implicades. A la trobada van acudir representants de l’ajuntament de Vall-de-roures, de la Fundació Valderrobres Patrimonial, la persona que custodia els vestits de moment, el Govern d’Aragó i la Comarca del Matarranya. Però segons el director de la Fundació, Manolo Siurana, “faltava una part implicada molt important, la família”. Una primera presa de contacte que va servir per a començar a dialogar sobre el tema i intentar que la solució arribe al més prompte possible.

En aquest moment, els vestits d’Elvira d’Hidalgo es troben en restauració, però la preocupació des del consistori i la Fundació per que les peces pertanguen a Valderrobres ha portat a tots dos a pensar en un lloc adequat per a la seua ubicació. “Ja que l’espai dedicat a la soprano en el museu està complet, vam proposar exposar els vestits en una de les sales que es rehabilitaran en el castell, una gran sala dedicada a Elvira d’Hidalgo, on també puguem incorporar tot el que ja tenim seu”, va explicar Siurana. La seua pretensió és que en començar les obres este siga un tema ja tancat i, per tant, es puga condicionar la sala pensant en la seua funció final.

Des del Govern d’Aragó es va explicar la situació en la qual estan els vestits actualment i es va oferir un tècnic per a dur a terme l’assessorament sobre les sales actuals del museu o la que caldria habilitar que “exigeixen que existisca una certificació de la sala i que complisca unes condicions”, afirme Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures.

Encara que en la reunió no es va arribar a cap acord per escrit, “vaig preguntar a totes les parts implicades si estaven d’acord que els vestits havien de venir a Vall-de-roures, la resposta va ser un sí”, va expressar el director de la Fundació.

De moment, mancant un acord final, la intenció és que s’avance de forma decidida sobre el tema i que a finals d’any puga haver-hi una altra trobada en el qual es concreten les primeres pretensions de les parts implicades de la millor manera per a tots i sense conflictes.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top