Notícies

DGA aposta per la IGP Carn de Porc de Terol

Matarranya,  19 de setembre de 2018

gorrinos

El conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat del Govern d’Aragó, Joaquín Olona, es va comprometre durant la inauguració de les XXXIV ‘Ferias del Jamón de Teruel y Alimentos de Calidad’ a “accelerar” els tràmits per aconseguir la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de la carn del porc pertanyent a la Denominació d’Origen Pernil de Terol.

Amb esta fita, la Carn de Porc de Terol, –nom que rebrà la marca-, es posicionaria al mateix nivell que la vedella gallega o el Ternasco d’Aragó. “Quan siga una realitat, juntament amb la Denominació d’Origen, han d’atorgar a la capital de Terol la categoria prèmium dins el sector porcí a Aragó”, va explicar Olona durant la seua intervenció.

El conseller va afirmar que ja porta temps treballant en això juntament amb el consell regulador i que es tracta d’un procés complex que consistix en una autorització que no correspon al Govern d’Aragó, sinó a la  Carn de Porc de Terol. “El sector porcí aragonès ja és una gran potència a escala nacional. Ara som i hem de seguir sent un referent en producció, transformació i generació de valor afegit a nivell europeu”, va afirmar el conseller.

A més de facilitar la internacionalització del producte, la IGP aportaria una important garantia de qualitat al producte, ajudaria a preservar el patrimoni col·lectiu de la província, garantiria el reconeixement d’una qualitat superior a la carn de porc convencional i beneficiaria tot el sector.

El conseller de Desenvolupament Rural, Joaquim Olona, va estar acompanyat durant la inauguració per la consellera d’Educació, Mayte Pérez; el conseller de Presidència, Vicente Guillén; el president de la DO Pernil de Terol, Ricardo Mosteo; i l’alcaldessa de Terol, Enma Buj. Sota el lema ‘A gusto con la cocina’, la capital de Terol va celebrar un any més este esdeveniment en el qual el producte ibèric és el protagonista indiscutible.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top