Massalió

Nou grups van participar en la XV edició de la Trobada de dolçainers, grallers i geganters de Massalió

Massalió, 18 de setembre de 2018

400 persones participen en la XV edició de la Trobada de dolçainers, grallers i geganters de Massalió. El concert de benvinguda a càrrec de A Garres Altes va ser la novetat de l’edició

El dissabte 15 al matí la XV edició de la Trobada de dolçainers, grallers i geganters de Massalió havia arribat i el grup de dolçainers del poble van començar a tocar pels carrers del poble per a revelar el que vindria després. Van començar a arribar petits i grans del poble a la plaça i van ser els més menuts els que protagonitzaven les cucanyes: el joc de l’ou i la cullera, lo mocador, les cadires, no van parar. Mentres, anaven arribant los plats per a la subhasta. Empanadons a la paella, pastel de magre, braç de Fabiola, mandonguilles, quiche… estes van ser les delícies que van portar tots los veïns per a subhastar. “Estem molt contents en la gent del poble, s’ho curren moltíssim i col·laboren en plats que es venen fins per 60 euros”, va explicar Raquel Adell, membre del grup de dolçainers.

I a partir d’aquí, va començar el que signifique la trobada. Concentració de grups en concert de benvinguda i cercavila pel poble “en les parades reglamentàries de sangria”. En arribar a la plaça, actuacions de tots els grups i en acabar, continuació de la festa. “És un moment molt vistós, es comparteixen cançons, t’ensenyen cançons noves i agrade molt a tots los músics”, va recalcar Adell. Eixam, Proleband, Los Draps i la disco mòbil van fer que la festa durara fins a la matinada.

Una XV edició de la trobada en la qual encara que molts grups de dolçainers fallaren per la data, van participar més de 400 persones. De cara a les pròximes edicions es valorarà tornar a fer-la a l’octubre o confiar en dates en les quals encara duren les festes d’estiu.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top