Matarranya

Mayte Pérez: “Des del Govern d’Aragó estem compromesos amb les escoles del medi rural”

Matarranya, 18 de setembre de 2018

cole valde

El 14 de setembre l’executiu va adjudicar les obres d’ampliació del col·legi de Vall-de-roures. El Govern d’Aragó també té prevista l’ampliació de les instal·lacions educatives de Lledó

Un total de 109.279 escolars del segon cicle d’Educació Infantil (3-6 anys) i de Primària han tornat a l’escola a tota la comunitat aragonesa. En este curs, el Departament d’Educació manté la seua aposta pel manteniment i millora de les escoles del medi rural. “Este Govern sempre ha apostat per mantenir uns serveis públics de qualitat i perquè tots els aragonesos gaudisquen d’igualtat d’oportunitats”, va explicar Mayte Pérez, Consellera d’Educació, Cultura i Esport, a Ràdio Matarranya. En esta línia, Pérez va afegir que “com a conseqüència d’esta premissa, des del primer dia hem treballat per les escoles rurals, que creiem que són una de les bases principals del nostre sistema educatiu”.

El suport als centres educatius ubicats a les zones rurals s’ha reflectit en una inversió de millora de les infraestructures que supera els 7 milions d’euros en els últims mesos i en el manteniment d’escoles amb ràtios per sota de 6 alumnes. “Com ja vam fer l’any passat, este curs es mantenen més de 40 escoles a tot Aragó que tenen menys de 6 alumnes, 24 d’ells a la província de Terol”, va dir la consellera, que va defensar que “comprometre’s amb l’educació en el medi rural és ajudar els municipis a lluitar contra la despoblació. I ho és perquè mantenir el col·legi en un municipi significa donar l’oportunitat a tots els habitants a poder desenvolupar el seu projecte de vida en ell i fins i tot pot ser clau per poder atraure nous pobladors. Això ho tenen clar els ajuntaments perquè tots lluiten fins a l’últim sospir perquè no es tanque el col·legi”.

D’altra banda, la representant de l’executiu aragonès, va apuntar que “no només baixant les ràtios s’ajuda. També cal mantenir i millorar les infraestructures dels centres, fomentar la innovació, fet que en el que la província de Terol és un referent, i dotar de pressupost suficient al sistema educatiu. Una cosa que estem fent en els darrers anys, ja que el pressupost ha augmentat uns 200 milions d’euros respecte a exercicis anteriors”.

Ampliació de centres
Pel que fa a la millora d’infraestructures, cal destacar que el 14 de setembre el Govern d’Aragó va adjudicar les obres d’ampliació del Col·legi Vicent Ferrer de Vall-de-roures i també està treballant en la futura ampliació del centre de Lledó sol·licitada pel municipi. En este sentit, i concretament sobre l’inici de les obres a Vall-de-roures, Pérez ha destacat que “quan vam rebre la sol·licitud per part de l’ajuntament ens vam posar a treballar-hi perquè per a mi sempre és una alegria que ens demanen l’ampliació d’un centre en el medi rural. Ara bé, s’ha d’assenyalar que des que el Departament aprova l’actuació fins que es comencen els treballs solen passar uns 10 mesos que és el temps que triguen a fer tots els tràmits administratius. Això no només passa en el cas de Vall-de-roures sinó que també succeïx a la construcció o ampliació de centres de qualsevol altre municipi, fins i tot a la ciutat de Saragossa el termini sol ser de 10 mesos de tràmits i 6 d’execució d’obra”.

Adults i escoles infantils
El Govern d’Aragó seguirà durant este curs col·laborant amb la Comarca del Matarranya en el manteniment de l’Escola Infantil Comarcal ‘Sagalets i la consolidació del nou sistema d’educació per a adults al territori. “També l’educació infantil i d’adults formen part de la igualtat d’oportunitats que mereixen tots els aragonesos. Per este motiu seguim donant suport a les iniciatives de la Comarca del Matarranya que aconseguix portar estos serveis a tots els municipis. En este sentit, he de destacar el magnífic treball que està desenvolupant l’entitat comarcal aconseguint que tots els veïns tinguen accés a estos serveis”.

Normalitat
Finalment, respecte a l’inici del curs, Pérez ha apuntat que “les classes han començat amb total normalitat. Una cosa que s’ha de valorar perquè hi ha molts factors a tenir en compte, i per això també m’agradaria agrair la feina intensa que ha desenvolupat tot el personal que treballa per a l’administració”. A més, des del Departament d’Educació del Govern d’Aragó es va destacar que s’ha de seguir treballant en tots els àmbits, infraestructures, qualitat i innovació, per aconseguir millorar el sistema educatiu “que és un dret al qual han de tenir accés per igual tots els aragonesos”.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top