La Torre del Compte

‘Vacances de xics’, de Pilar Burgués, narra totes les nostres històries

Torre del Compte, 7 de setembre de 2018
la torre del compte presentacio llibre

La presentació del llibre va tindre lloc el dia 29 d’agost a la Torre del Compte. // P.V.S.

Un llibre que representa la infància estival de tots els jovens matarranyencs

El Matarranya simbolitza la llibertat, el no tenir obligacions i la felicitat per a Pilar Burgués, que va néixer al Principat d’Andorra, però els seus pares provenien de les localitats matarranyenques de Valljunquera i Torre del Compte. Per tant, un cop finalitzat el període acadèmic, la seua família agafava les maletes i es traslladava a la comarca. La felicitat que ella percebia en eixos estius interminables va ser la que la va animar a escriure el seu segon llibre, ‘Vacances de Xics‘. “En el primer llibre parlava de la meua malaltia, l’evolució i les seues seqüeles. Pretenia canviar de tema i vaig creure que la forma de fer-ho era representar la meua infància i eixa llibertat”, va explicar Pilar Burgués.

El llibre conta, a través de relats curts, menudes històries i anècdotes que van marcar la vida de la jove Pilar. Com a preludi, l’autora explica la forma en què va començar a escriure l’obra, preguntant-li a la seua mare els detalls d’eixa època tan feliç. No obstant això, esta nena que gaudix dels plaers mundans dels nostres pobles només és un símbol més de tots aquells que van passar la seua infància al Matarranya.

A la presentació del llibre, que va tindre lloc el dia 29 d’agost a la Torre del Compte, es van succeir la presentació per part del seu marit i escriptor Joan Peruga, un vídeo de fragments d’imatges de la Torre filmades pel seu pare, i la presentació del llibre per part de l’autora.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top