Mont-roig

Els veïns de Mont-roig xalen de cinc dies de festa

Mont-roig, 7 de setembre de 2018

festes montroig prego (8)

Durant les festes els actes tradicionals es barregen amb esdeveniments més festius, dedicats a la gent jove

Les festes a Mont-roig es van obrir, el dimarts 14 d’agost, de la mà de Salvador Berlanga, un dels fundadors i antic director de l’CRIET d’Alcorisa; que este any va ser elegit, per la comissió de festes, com el pregoner major. Molts dels seus ex-alumnes van emplenar la plaça de l’Ajuntament per a escoltar un personal i molt emotiu discurs que va repassar la història d’este centre d’innovació educativa i les anècdotes que van viure en ell els xiquets i xiquetes del poble. El pregó va acabar amb una foto de record amb els antics i els actuals alumnes del CRIET, per donar pas, després, a un dinar de germanor.

El segon dia de festes va ser el més tradicional amb la ‘pasteta i copeta’, missa baturra i processó pel poble. Una de les jornades més animades, tot i un inoportú xàfec, va ser el dia de ‘Sant Roc’ amb una participativa morra, que enguany va incloure secció infantil. També es va muntar un tobogan aquàtic que va fer passar una bona estona als menuts del municipi, i alguns més grandets també van xalar de l’aigua.

El cap de setmana va tancar les festes amb el dia dels mossos, divendres, i el dels ‘casats’, dissabte. En estos dos dies l’activitat es va allargar fins a la matinada; en acabar les orquestres, la xaranga i la discomòbil es van encarregar de rematar la festa.

25 anys plens de cultura amb ‘Els Sucarrats’

La setmana cultural de Mont-roig ha estat en esta ocasió especial, ja que l’Associació Cultural Sucarrats, organitzadora de les activitats, celebrava 25 anys. Cada estiu preparen una completa setmana cultural, però la d’este any estava, si cap, encara més plena d’activitats.

La van inaugurar el divendres 3 d’agost amb una exposició fotogràfica sobre la trajectòria vital de l’associació. Després de l’exposició, va tenir lloc un animat espectacle de circ. I durant tota la setmana i van haver activitats de tota mena: un passeig estel·lar, ioga, titelles, a càrrec del reconegut Javier Aranda, o l’humor d’Alfonso Palomares d’Oregon Televisió.

L’Associació Sucarrats va néixer el 1993, de la mà d’un grup de gent amb diferents inquietuds culturals, des de teatre, música, llengua o el territori. Durant tots estos anys l’associació ha tingut alts i baixos, però actualment gaudix de molt bona salut. Encara que troben a faltar que més gent jove s’implique en l’associació cultural i aporten la seua visió generacional.

Marta Jiménez
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top