Arenys de Lledó

Arenys de Lledó aprova la recuperació del seu escut original i subhasta de nou el bar municipal

Arenys de Lledó, 13 de setembre de 2018
arenys de lledo escut peixos

Els dos peixos es creu que representen a la localitat per la seva proximitat al riu Algars.

La depuració d’aigües, la construcció d’un càmping i ‘els dos peixos’ protagonitzen el ple municipal

Després de més de 20 anys amb l’escut original modificat, Arenys de Lledó va aprovar el passat 4 de setembre la recuperació de la simbologia original del municipi. Els dos peixos, una de les representacions cristianes més primitives, es creu que representen a la localitat per la seva proximitat al riu Algars.

La primera representació d’este escut es troba en la clau de volta de l’església de l’Assumpció i data del segle XIV. La imatge que es projecta són dos peixos situats de forma paral·lela, un al costat de l’altre, però en sentits oposats. Després de la seua creació es va usar en diferents monuments civils fins a la seua última representació a principis dels anys 80 al balcó de l’ajuntament. Va ser a principis dels anys 90, per decisió d’un alcalde de la localitat, quan van aparèixer els dos peixos mirant al mateix sentit.

L’objectiu, des del consistori, és adequar i fer oficial l’escut original d’Arenys de Lledó. Per a això, l’alcalde del municipi, Manel Gallén, ha explicat que “hem de modificar els papers oficials en què apareix l’escut i contactar amb totes les institucions perquè sàpiguen que no és el correcte. Creiem que no suposarà una gran despesa econòmica gràcies al fet que ja tot està en format digital”.

La decisió es va prendre en un ple municipal de forma unànime, en què també es van albergar temes com l’aprovació d’una llicència d’obra per al projecte de construcció d’un càmping i la sol·licitud d’una subvenció per construir una depuradora i solucionar el problema d’aigües que patixen els municipis situats a les ribes dels rius.

Des del mateix ajuntament s’ofereix la gestió del centre de serveis múltiples que quedarà sense arrendatari el pròxim 31 de setembre. El centre alberga un bar, una sala de restaurant amb unes 30 places i set habitacions. El centre és un punt imprescindible per al municipi i la intenció des del consistori és que no quede parat per molt temps. “Volem donar veus perquè els possibles interessats ho tinguen en compte i mostren el seu interès. Posar-s’en contacte amb l’ajuntament a través del correu electrònic ayuntamientoarens@hotmail.com o a través del telèfon 978 853 100, dilluns o dijous al matí o dimarts a la vesprada fins a la primera setmana d’octubre”, va explicar l’alcalde per a Ràdio Matarranya.

El propòsit clar és que els veïns d’aquesta localitat del Matarranya no queden sense un edifici en el qual es reuneixen tant joves com a majors.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top