Pena-roja de Tastavins

Pena-roja prepara unes festes plenes de balls i animades proposes

Pena-roja de Tastavins, 6 de setembre de 2018
festes penaroja

Els veïns de Pena-roja han estat decorant els carrers per a les festes. // M.J.G

Este any es viurà la segona baixada d’Autos Locos i, com a novetat, hi haurà tast de vins i scalextric

Pena-roja és un dels pobles que tanca el calendari de festes majors del Matarranya. Este any, els dies festius seran del 7 al 12 de setembre, 6 jornades molt intenses on s’aniran succeint tot tipus d’activitats.

Les festes començaran, com ja és tradicional, amb el chupinazo i el pregó, on no faltaran l’aigua, els capgrossos, la xaranga i sobretot, la diversió. A la tarda, hi haurà morra i guinyot.

Dissabte, el dia gran en Pena-roja, destacarà per la segona baixada dels Autos Locos. Segons el regidor de festes, Rubén Lombarte, “ja hi ha confirmats 7 cotxes, animem a veïns del poble i de localitats pròximes a què s’arrimen a la baixada, ja que serà una tarda molt divertida i, a més, estarà amenitzada amb xaranga”.

Un dels dies més alegres serà el del Jubileu, on a la tarda es disfressaran els xiquets i a la nit seran les penyes les que deixen volar la seua imaginació preparant divertides xarlotades. Dilluns estarà ple de novetats, amb un tast de vins que, prèvia inscripció, farà les delícies dels més sibarites, per als més competitius: campionat d’Scalextric, amb un circuit de 8 metres, i, a més, jotes. El dia dels Mossos, la tarda l’omplirà el showman Pepín Banzo. Les festes es tancaran, amb el dia dels ‘Casats’, amb una demostració de balls de saló a càrrec d’Aloe Dance de Beseit.

Per les nits no faltarà una variada selecció d’orquestres. Per la seua banda, els més menuts no s’avorriran, ja que a les tardes hi haurà activitats organitzades per a ells: parc infantil, cucanyes, concursos i tallers. I tampoc faltaran els tradicionals actes religiosos.

“Des de la comissió i el consistori intentem preparar un programa per a totes les edats, no només centrat en la nit, sinó que a totes hores estiguen els carrers plens i animats”, ha conclòs Lombarte. Pena-roja ja ho te tot apunt per a estos 6 dies de festes, ara només cal que el temps els acompanye.

Marta Jiménez
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top