La Freixneda

La Freixneda reconeix a la seua ‘historiadora oficial’

La Freixneda, 30 d’agost de 2018

Laura Miravete (dret) durant la presentació del llibre // NDM

Es presenta el llibre ‘La Fresneda. Laura Miravete i les seues històries ‘que recull relats, poemes i històries sobre La Freixneda durant els últims 30 anys

‘La Fresneda. Laura Miravete i les seues històries ‘és el títol del llibre presentat el passat 16 d’agost a la localitat matarranyenca. Una publicació la qual, abans de llegir la primera pàgina del llibre, emergixen dos personatges: un doctor d’antropologia de la Universitat d’Harvard (Estats Units) i una dona de La Freixneda que patix Pàrkinson des del seu naixement. Ell és William Gladstone, editor del llibre i ella és Laura Miravete, la seua escriptora.

Tots dos mantenen una estreta amistat des de fa més de 30 anys, quan Gladstone va aparéixer al municipi matarranyenc durant la dècada dels 60 amb l’objectiu de recollir informació sobre la seua tesi doctoral. La seua trobada va marcar en el nord-americà per la desimboltura i la senzillesa en la qual Miravete relatava les costums, les tradicions i la quotidianitat del poble. Des d’este moment, el contacte entre tots dos ha continuat intacte i s’ha materialitzat en este llibre que pot adquirir-se a través del portal de compres Amazon.

El mateix Gladstone escriu de pròpia mà el pròleg del llibre del qual va advertir que “el lector ocasional podrà visitar La Freixneda indirectament. Els estudiants de la vida i la cultura espanyola podran aprofitar sobretot, els retrats i percepcions compartides d’una dona valenta i astuta que mai va permetre que la seua malaltia impedís portar una vida plena i plena d’esdeveniments” al que seguix, “tot i que patix la malaltia de Pàrkinson, Miravete és una artista i escriptora consumada. Els seus dibuixos i pintures agreguen una intimitat deliciosa a esta col·lecció de records i històries”.

Amb el mateix to es va expressar per este mitjà Sara Gimeno, estreta amiga de l’autora i encarregada de la presentació de llibre, “Laura és la historiadora oficial del nostre poble. Si que és veritat, que la seua manera d’explicar les històries, els contes o els poemes reflectixen també la gran artista que tenim”.

La presentació de la publicació va comptar també amb un ball preparat per la mateixa Miravete amb xiquets i xiquetes de la localitat. Una actuació en la qual es va interpretar un fragment de la sarsuela ‘La espigadora‘. “Va ser un dels punts més fort de la presentació que va arribar a repetir-se per petició de la gent” va explicar Gimeno. Un acte molt emotiu que va finalitzar amb el cant d’una jota aragonesa d’una amiga de Miravete com a homenatge al seu pare, també cantador del cant aragonés.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top