Matarranya

El ‘Porta a Porta’, la sol·licitud del FITE i retornar a la recollida anterior de RSU a debat en el ple comarcal

Vall-de-roures, 17 d’agost de 2018
consell comarcal

Consellers comarcals durant l’últim ple a Vall-de-roures. // A.R.

L’agenda de la reunió no era abundant però els parlaments entre consellers no van detenirs El ple ordinari comarcal va inaugurar el mes d’agost amb pocs punts a l’agenda i altres que van sortir a la llum.

El funcionament, fins ara, del pla pilot ‘Porta a Porta’ va copar gran part del temps d’esta reunió en la qual el president comarcal, Rafa Martí, va explicar als consellers la situació actual. “Estem en el 71% de reciclatge. Fa un mes i mig d’este projecte no ens esperàvem una acollida tan bona i això vol dir que la gent s’ha implicat. Encara que en les àrees d’emergència, el reciclatge no està sent el desitjat”, ha comentat. Continuant amb este projecte, el president comarcal va avançar també els canvis de cara a este mes d’agost. “Abans es passava tres dies a la setmana i este mes es passarà cada dia l’orgànic i es repartiran els contenidors necessaris de cara a penyes i comissions que ho sol·liciten als ajuntaments” va assenyalar Martí.

Una altra de les qüestions destacades va ser la petició del FITE per sufragar un sistema solar per mantenir un cabal mínim a la bassa de Fondespatla, punt estratègic per a l’extinció de possibles incendis.

Cal destacar la proposta de Juan Enrique Celma, alcalde de Beseit, de retornar a la recollida de RSU amb camions petits. Actualment, es tracta d’una competència que han cedit ajuntaments a Comarca. Este ho executa a través d’un camió de grans dimensions el qual permet estalviar viatges a l’abocador d’Alcanyís i escurçar les rutes de recollida. Una idea que va portar, al seu dia, a alguns ajuntaments a eliminar certs punts de contenidors i moure altres a llocs accessibles per a este vehicle. Una proposta que es debatrà en el proper Consell d’Alcaldes.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top