Matarranya

Aprovats els projectes que es beneficiaran del FITE 2018

fite

La signatura del conveni del FITE 2018 va tenir lloc el 29 de maig a Galàctica (Terol).

La Comissió de Seguiment del Fons ha donat llum verda a la llista d’ajudes que ascendixen a 60 milions d’euros

El llistat dels projectes als quals es destinarà el Fons d’Inversions de Terol (FITE) 2018 va ser aprovat el passat dimarts 24 de juliol a la Comissió de Seguiment del Fons, en la trobada celebrada a Saragossa, a la seu central del Govern d’Aragó. En total es destinaran 60 milions d’euros, cofinançats al 50% per l’Executiu autonòmic i el Govern d’Espanya, que es distribuïxen en sis grans línies: infraestructures de transports i comunicacions; suport a iniciatives empresarials, fonamentalment en els àmbits industrial, agroalimentari i turístic; suport a les infraestructures per a la implantació d’empreses; posada en valor del patrimoni cultural, ambiental i social; projectes estratègics i singulars; i infraestructures municipals.

Este és el punt d’arrencada perquè tots els projectes, que hauran de ser executats abans del 31 de desembre de 2020, i les convocatòries incloses en el FITE 2018, puguen ser posats en marxa. La Comissió, formada per cinc representants de l’Executiu autonòmic-cinc del Govern d’Espanya, va estar encapçalada per la consellera d’Economia, Indústria i Ocupació, Marta Gastón, i pel secretari d’Estat de Política Territorial, José Ignacio Sánchez Amor. Entre els assistents també van estar presents la Comissionada del Govern d’Espanya davant del Repte Demogràfic, Isaura Leal Fernández, i el conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro.

En declaracions als mitjans de comunicació, Gastón va assegurar que totes les partides aprovades “mantenen l’esperit del FITE“: promoure projectes que “permeten el desenvolupament socioeconòmic de la província“. Per a això, s’ha apostat per “mantenir projectes singulars, mantenint els que ja estan engegats i impulsant el disseny d’alguns nous”.

“Hem trobat receptivitat al 100% en l’actual Govern d’Espanya davant la necessitat de treballar conjuntament per executar la major quantitat possible d’estos 60 milions en temps i forma”, va apuntar la consellera d’Economia, Indústria i Ocupació. Per a això, pretenen adaptar les convocatòries perquè, en el cas de sobrar fons, puguen ser reprogramats i utilitzats.

En el mateix sentit, de cara a l’FITE 2019Gastón va reiterar la necessitat de celebrar la subcomissió prèvia, signar el conveni i reunir la Comissió de Seguiment durant el primer trimestre de l’any. “Com més aviat es faça esta Comissió, abans podran posar-se en marxa tots els projectes i serà més gran la garantia de la seua execució”, va afirmar la consellera. Una petició davant la qual el Govern d’Aragó ha trobat en els representants del Govern d’Espanya “la receptivitat necessària”. Este any la signatura del conveni del FITE 2018 va tenir lloc el 29 de maig a Galàctica (Terol).

Inversions FITE 2018

7 agost 2

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top