Valljunquera

L’avantguarda de les arts escèniques ompli Valljunquera durant el VI Festival ‘Matarranya Íntim’

Valljunquera, 9 d’agost de 2018

S’obre el teló i apareixen dos actors, es miren i … Un moment. Rebobinem perquè el ‘Matarranya Íntim’ no és un festival d’arts escèniques a l’ús. Comencem de nou. S’obre la porta d’una casa qualsevol, un voluntari ens acompanya en un breu passeig pel seu interior mentre ens explica la història de l’immoble, vam descobrir les meravelles de l’arquitectura civil del territori i ens dóna alguns senyals de l’espectacle que veurem. Arribem a un celler, a un pati interior, a un menjador o a una gran sala d’estar. Ara sí, en este moment apareixen els actors i comença la màgia que va aconseguir reunir a més de 2500 espectadors a la VI edició del Festival que es va celebrar els passats dies 3, 4 i 5 d’agost a Valljunquera.

Persones arribades de diversos punts del Matarranya, i altres punts d’Aragó, Catalunya i València, al costat de moltíssims veïns de Valljunquera, no es van voler perdre alguna de les més de 60 representacions d’art en viu d’este any; una demostració del que consolidat que està el festival matarranyenc. Teatre de text, peces de dansa contemporània, descàrregues humorístiques, guions reflexius, obres de llarga durada, titelles, música en directe… “Hem tingut moltíssima varietat. Crec que tots els que s’han apropat a Valljunquera han trobat algun espectacle del seu gust”, va explicar Jacobo Roger, director del festival, que va voler afegir quea més, les obres llargues, que eren la novetat d’este any, han estat molt ben acceptades pel públic i s’han omplert totes les passades”.

Les hores van morint, les passades es van succeint, en sortir es pot sentir part del viscut. Somriures despreocupats, cares de somni, llàgrimes de sentiment … Cada peça desperta un torrent de sensacions i sentiments que deixen empremta en un públic que, amb el pas dels anys, va sent més crític i va creant el seu propi bagatge cultural.

El sol es posa tenyint de colors ataronjats l’ermita de Santa Bàrbara, sona una guitarra i una sensació de satisfacció va absorbint l’equip, voluntaris i col·laboradors d’este VI ‘Matarranya Íntim’. “Estem molt contents i satisfets de com ha anat esta VI edició, ha estat molt bonica. Hem d’agrair el suport de la Comarca del Matarranya, l’ajuntament de Valljunquera, el Govern d’Aragó i la Diputació Provincial de Terol. A més, també hem de donar les gràcies especialment als col·laboradors, a tots els que ens han deixat les seues cases i als voluntaris de Valljunquera perquè ens han posat les coses molt fàcils”, va afirmar Roger.

Arriba la nit, i la màgia, a poc a poc, cau a la terra i es fon amb les pedres. Però recordem que l”Íntim’ és diferent, així que cada partícula màgica inicia un viatge desconegut per tornar a emergir d’aquí a un any. En eixe instant, només en eixe moment, tornarà a unir-se per inundar d’il·lusió el municipi d’Arenys de Lledó.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top