Fondespatla

Fondespatla es consolida com a parada obligatòria per als joves del Matarranya

Fondespatla, 9 d’agost de 2018
DSC_5761

Després del pregó els veïns i veïnes de Fondespatla van xalar d’una divertida ‘gaseosada’. // J.P.

Les festes majors van estar carregades d’actes per a tot tipus de públics

Fondespatla es consolida un any més com el punt de trobada de joves del Matarranya i de comarques veïnes.

Les primeres festes de la comarca van acollir en la seua revetlla de divendres i dissabte nit centenars de persones que no van deixar cap espai per omplir a la plaça de la localitat. “Este any ha vingut molta gent com esperàvem, però dissabte es va superar l’afluència de gent en comparació amb altres anys”, va explicar Carmen Agud, alcaldessa de la localitat.

La arribada massiva de joves de diferents punts van portar la cara negativa a les festes. I és que el fenomen del ‘botellón‘ no escapa a esta localitat. “Si es fes (el botellón) en els espais de festa o en llocs específics per a això, no hi hauria problema. Però clar, es fa en racons i carrers que no deixen dormir els veïns i com no està controlat es deixa molta brossa, va assenyalar Agud. A excepció d’esta qüestió, Agud a destacar que la resta d’actes i les festes en general van estar molt ben organitzades.

Els concursos de cuina van ser un dels ingredients d’estos cinc dies de festes. Les quadrilles van participar en un concurs de pizzes i en una simulació de ‘MASTERCHEF‘. També no van faltar balls de saló i jotes dirigits al sector més major del poble, així com parcs aquàtics i disfresses per als xiquets i xiquetes.

Un altre element d’esta recepta festera van ser l’esport i la competició. El campionat de futbol sala és ja un clàssic al qual es va sumar el de ping-pong en esta ocasió.

Des del consistori, agraïxen la col·laboració desinteressada i el treball voluntari de la gent sense el qual “seria impossible fer res en els pobles menuts”, va dir Agud.

La música mexicana va clausurar estes festes amb l’últim sopar d’alforja a la plaça del poble. Una actuació que ressaltava per la seua novetat en la programació d’este any i que va agradar als presents.

A Fondespatla encara li queden actes a celebrar. L’Estiu Cultural organitzat per l’ajuntament ha plantejat diferents propostes per als següents dies.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top