Calaceit

Cultura i diversió es congreguen en els actes festius de Calaceit

Calaceit, 9 d’agost de 2018

txupinazo calaceit 4
El record de l’esperit cultural de la localitat durant les dècades dels 60 i els 70 serà el protagonista dels actes de les Festes Majors de Calaceit que se celebraran del 10 al 17 d’agost. “Va ser una època daurada de la cultura, als veïns del municipi ens agradaria poder reviure i, per a això, és important buscar a persones relacionades amb eixos temps”, va afirmar José María Salsench, alcalde de la localitat. Així doncs, Àngel Guinda, poeta i escriptor, serà l’encarregat de donar el pregó que obrirà la setmana més festiva de Calaceit durant la Proclamació de Reines i Dames d’honor que il·luminarà la plaça d’Espanya la nit de dissabte 11. A més, amb motiu del primer aniversari de la mort de Pilar Gómez Bedate, el dilluns 13 es presentarà el llibre dels seus poemes el pròleg va escriure el pregoner.

Per la seua banda, la ronda de penyes amenitzada per la xaranga SSB serà l’encarregada d’inaugurar la setmana de festes el divendres 10, una novetat que va començar l’any passat i va ser tot un èxit. “Les penyes cada vegada s’ajunten més i això és el que volem, que porte a bon port i que creen amistat i bones relacions entre tots”.

Però a més d’estes noves propostes, tampoc faltaran els actes més clàssics que congreguen joves i no tan joves. “Hi ha una sèrie d’actes als quals no podem renunciar, com el ‘chupinazo del dia 14, l’homenatge a la gent gran el dia 15, que també és un punt àlgid, i les vaquetes de les dues últimes tardes. Estos tres punts, entre d’altres, s’han de mantenir perquè no es perda l’esperit festiu”, va explicar Salsench.

Al vespre, tampoc faltaran els tradicionals bous de foc i les revetlles amb les orquestres TaxmanNeoTarantela i Magia Negra, seguides de cercaviles a càrrec de la xaranga Nomosaclarim a la matinada.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top