Ràfels

Ràfels, preparat per a xalar d’unes festes amb moltes novetats

Ràfels, 6 d’agost de 2018

festes rafels 2

La gran ‘botifarrada’ preparada per les penyes, és un dels actes més esperats d’este any

Ràfels ja ho té tot preparat per unes intenses Festes Majors que se celebraran del 8 al 13 d’agost. Unes celebracions que vénen carregades de novetats i sorpreses. De fet, el primer dia de les celebracions ja hi haurà una sorpresa per a tots els veïns i visitants que vullguen començar de forma ‘refrescant’ els actes festius. Este mateix dia també tindrà lloc una gran ‘Botifarrada popular‘ organitzada per les penyes del municipi amb la col·laboració de la Comissió de Festes.

“Començarem amb una sorpresa de la qual no volem avançar res, només podem dir que serà molt refrescant”, va explicar Dani Soriano, membre de la Comissió de Festes, que ha afegit que “a més tindrem la ‘botifarrada’ que és alguna cosa ha sorgit de la gent del poble. De fet, van ser les penyes les que es van oferir a organitzar-la. Així que nosaltres encantats i esperem que siga un moment divertit en què ens reunim tots”. Una altra sorpresa serà ‘El Gran Joc de la Rabosa‘ que tindrà lloc el diumenge 12 de matinada i del que els organitzadors no han volgut revelar res. “És una espècie de joc de l’oca, i … fins aquí puc llegir. Només dic que la gent s’apunte perquè serà una cosa molt divertida”, ha concretat Soriano. L’última de les novetats és el concurs de morra que se celebrarà el dissabte a la tarda.

A més d’estes noves propostes, tampoc faltaran els actes més tradicionals com les misses i processons de divendres 10 i el dissabte 11 o el romeria a l’ermita de Sant Rafael el diumenge 12, dia del patró. “La missa de dissabte i la romeria de diumenge són dos moments molt tradicionals de les nostres festes i en el qual sol participar molta gent”, va dir el membre de la comissió, que ha afegit que “potser el dia dels casats és el moment en el qual més gent es vestix amb el vestit regional i participa en la processó”.

Tampoc faltaran les revetlles nocturnes que divendres i dissabte estaran seguides per disco mòbils que faran les delícies dels més festers. Altres coses que no poden faltar són les jotes amb el grup ‘La Calàndria’ de Calanda que es desenvoluparan el dissabte a la tarda i el campionat de guinyot de dijous. Finalment, un altre dels moments més divertits de les festes, els concursos de disfresses. Este any l’infantil serà el dijous i el d’adults dilluns.

Finalment, cal destacar que este any, també es repetix ‘El Bingo Més Bèstia‘ que tornarà a repartir un premi de 1.000 euros en la nit de dissabte. “L’any passat van apostar per este acte. Va estar molt bé i este any hem decidit repetir-ho”, ha apuntat Soriano.

PROGRAMA D’ACTES

Dimecres 8 agost
12.00 h – Volteig de campanes i cercavila amb capgrossos. No t’ho perdes! Este any els capgrossos porten una sorpresa molt refrescant.
19.15 h – ‘Botifarrada popular’, organitzada per les Penyes de Ràfels.
20.30 h – Sessió de tarda a la plaça amenitzada per l’orquestra ‘OCEANIC‘.
00.00 h – Sessió de ball a la plaça amenitzada per l’orquestra ‘OCEANIC‘. Al descans es realitzarà bingo. Visita el nostre xiringuito i ¡hagan juego!.

Dijous 9 agost
17.00 h – Concurs de guinyot. A les piscines.
18.00 h – Xocolatada popular. En els porxos.
20.30 h – Sessió de tarda a la plaça amenitzada per l’orquestra ‘NEO‘ i concurs de disfresses infantil.
00.00 h – Sessió de ball a la plaça amenitzada per l’orquestra ‘NEO‘. Ball del fanalet. Al descans es realitzarà el bingo.

Divendres, 10 d’agost. Dia dels Quintos
13.00 h – Celebració de Missa amb processó i pa beneït.
20.00 h – ‘Guateque’ a la Plaça de les Comarques. Revivim els anys yeyé. Acompanya’ns!.
23.30 h – Sessió de ball al poliesportiu amenitzada per l’orquestra ‘VENDETTA’. Al descans es realitzarà el bingo. En finalitzar l’orquestra, discomòbil ‘New Blay‘.

Dissabte, 11 d’agost. Dia dels Casats
11.00 h – Parc infantil. En els porxos i la Plaça de les Comarques.
13.00 h – Celebració de Missa amb processó i pa beneït.
16.30 h – Parc infantil. En els porxos i la Plaça de les Comarques.
19.00 h – Actuació de jotes amb el grup ‘La Calàndria’ de Calanda. A la plaça.
23.30 h – Sessió de ball al poliesportiu amenitzada per l’orquestra ‘BLACK BAND‘. Al descans, EL BINGO MÉS BÈSTIA: 1.000 euros de premi. En finalitzar l’orquestra, discomòbil ‘New Blay‘.

Diumenge, 12 d’agost. Dia del Patró, Sant Rafael
08.00 h – Diana florejada amb la Xaranga ‘A tot ritme’.
09.00 h – Pujada en romeria a l’ermita de Sant Rafael i celebració de Missa en honor al Sant Patró.
13.00 h – Celebració de Missa amb processó i pa beneït.
17.00 h – Concurs de morra. En els porxos.
20.00 h – Concert a la plaça amenitzat per l’orquestra ‘ISAURA’.
00.00 h – Sessió de ball a la plaça amenitzada per l’orquestra ‘ISAURA’. Al descans es realitzarà el bingo. En finalitzar l’orquestra, ‘EL GRAN JOC DE LA RABOSA’. Apunta’t ja!

Dilluns, agost 13
18.00 h – Gran festa de l’aigua per als més petits.
21.00 h – Sopar de germanor a la Plaça amenitzada per la Xaranga ‘Sempre Sone Bé’. En acabar el sopar, concurs de disfresses d’adults. Lliurament de premis de ‘EL GRAN JOC DE LA RABOSA’ i disfresses d’adults.
00.00 h – Traca fi de festes.

Organitza: Ajuntament de Ràfels i Comissió de Festes.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top