Mont-roig

El patrimoni sonor, protagonista de la III Beca Artística de Mont-roig

Mont-roig, 1 d’agost de 2018

Anna Katarina és l’artista guanyadora d’esta residència i el projecte valora la memòria sonora

‘Patrimoni sonor’ i ‘paisatge sonor’ són els conceptes que regixen el projecte ‘Caminando por la plana’ d’Anna Katarina, l’artista guanyadora de la III Beca de Residència Artística de Mont-roig. La recuperació i la conservació de la memòria sonora de forma col·lectiva i participativa és el pilar central d’este mes i mig de residència. Així doncs, es revaloritza el patrimoni cultural immaterial que servix com a “eina d’identificació d’una comunitat”, segons va afirmar l’artista. “Generar un patrimoni sonor és buscar l’origen. Propose una escolta profunda i ampliada que ens trasllada a diferents llocs i potser, fins i tot al passat” va expressar Katarina.

La implicació i la col·laboració dels veïns del poble és essencial per desenvolupar este projecte. Per a això, la mateixa artista es troba en constant interacció i immersió amb els diferents sectors de la població de Mont-roig. “La gent d’aquí m’indica quins llocs, quins sons són importants per a ells i per què els identifiquen” va relatar Katarina, al que va continuar, “el patrimoni immaterial és una cosa poc conegut o estudiat, però quan explique a la gent què busque, el comprenen a la primera i els resulta obvi recordar o entendre llocs a través dels sons”. Amb este mes i mig, Anna Katerina pretén que la gent de Mont-roig interactuen amb el mateix paisatge, amb el seu entorn i es qüestionen com el construïxen i com els afecta.

El resultat final constarà d’un arxiu sonor geolocalitzat en forma de mapa i obert al públic. Això permetrà a qui ho desitge, incorporar sons en les coordenades on estos hagen estat gravats, acompanyats d’una fitxa explicativa. Un resultat que serà presentat el dia 10 d’agost i anirà acompanyat de la presentació d’un llibre en què es relatarà el procés de creació del projecte.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top