Notícies

15 matarranyencs participen en la cursa de muntanya Aneto-Posets

Benasque, 3 d’agost de 2018
Participants del Matarranya a la cursa Aneto-Posets // NDM

Participants del Matarranya a la cursa Aneto-Posets // NDM

Carlos Jávega va aconseguir la victòria en categoria masculina absoluta del recorregut de 12,5 km

La trail Aneto-Posets és una de les curses de muntanya més exigents del país que discorre per la Vall de Benasc (Osca). La seua modalitat més coneguda abasta un recorregut de 105 km amb més de 6000 metres de desnivell positiu, tot i que es disputen altres recorreguts menors de 55, 42, 25 i 12 km amb desnivells importants en cadascuna d’ells. Una cursa que va tenir lloc este passat 20, 21 i 22 juliol i que va comptar en esta ocasió, amb 15 corredors del Matarranya.

Pedro Segurana i Ángel Antolin van ser els matarranyencs que es van atrevir amb la modalitat de 42 km, mentre que la resta es va enfrontar als recorreguts de 25,5 i 12,5 km. Una febre pel ‘running’ a muntanya que l‘Inés Carrera, participant en la modalitat de 25,5 km, va explicar per a Ràdio Matarranya així: “volia provar córrer en muntanya i vaig començar amb la Tastavins Trail el passat octubre i em va picar el cuquet. Des de llavors em vaig plantejar aspirar alguna cosa més i vaig decidir exigir-me esta carrera”. Un “cuquet” que va transmetre a altres aficionats del running del territori que la van seguir fins a Benasc.

Cal destacar d’este grup del Matarranya, la molt bona actuació de Carlos Jávega, participant en la modalitat de 12,5 km, que es va alçar amb la victòria en la categoria de masculina absoluta amb un temps de 58′ 21″. El mateix Jávega va comentar per a este mitjà que era la seua primera experiència en esta cursa. “Vaig anar a gaudir de la muntanya i em va sortir una cursa perfecta. Hi havia bastant nivell, eren menys quilòmetres i menys desnivell del que acostume a fer però, tot i això, vaig poder treure la meua millor versió” va assenyalar el corredor matarranyenc el qual es prepare per a presentar-se a l’Europeu de Duathlon Cross.

Primera experiència per als matarranyencs que van sortir amb molt bon sabor de boca i amb la ferma convicció de repetir l’any que ve.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top