Valljunquera

Valljunquera acollirà els dies 3, 4 i 5 d’agost la VI edició del Festival ‘Matarranya Íntim’

Valljunquera, 26 de juliol de 2018
Chamana 2

El festival començara amb el concert ‘Chamana’ el divendres per la nit a la plaça Major.

Les arts escèniques d’avantguarda tornen un any més al Matarranya de la mà del Festival ‘Matarranya Íntim’. La sisena edició de la cita tindrà lloc els pròxims dies 3, 4 i 5 d’agost a Valljunquera i oferirà al públic 13 peces escèniques que mostren algunes de les propostes més innovadores dins del panorama estatal. “Estem molt contents perquè crec que este any hem aconseguit una programació molt eclèctica amb una qualitat molt alta”, va explicar Jacobo Roger, director del Festival.

La proposta d’esta edició té com a principal novetat la inclusió de diverses peces teatrals que superen els 60 minuts de durada, un tipus d’espectacle que fins al moment no s’havia programat en cap de les edicions anteriors. “En esta edició hem decidit arriscar i portar algunes obres realment llargues per al que és habitual en el nostre festival. Però com la gent del Matarranya sempre accepta molt bé les noves propostes hem volgut arriscar”, va explicar Roger, que va afegir que “estem convençuts que valdrà la pena perquè són espectacles realment interessants i compromesos. De fet, dues d’elles, ‘La capilla de los niños‘ i ‘Maldito otoño, han estat una d’elles nominada i l’altra finalista dels premis MAX de les Arts Escèniques”. En este format, també es podrà gaudir de Los niños oscuros de Morelia’, produïda per Teatre Tantarantana de Barcelona.

A més de les citades, al llarg del cap de setmana també es podran veure altres peces de menor durada com la delirant Clavileño e Hijo’ de la companyia Territorio Violeta, la tendra ‘Iaios’ d’Edu Borja, la proposta agrícola i circense Agrodanza de Daniel Esteve, o la tragicòmica ‘Piedra y encrucijada’ de la Hongaresa Teatre, entre moltes altres. “Hi ha moltíssima varietat, tot i que potser podem destacar que tenim moltes obres per a tots els públics perquè gran part dels assistents vénen en família”, va dir el director del ‘Matarranya Íntim’.

Igual que en anys anteriors el festival començarà el divendres dia 3 a la nit a la plaça Major. Amb el concert teatralitzat ‘La chamana interpretada per Cristina Blasco, un particular homenatge a Chavela Vargas, que serà d’accés lliure. Dissabte, a excepció de la ‘Paella dramàtica’ de Croquembouche que tindrà lloc a les 12 del matí i Penkoletas Sister Feminista Show’ de Kankaneo Teatre que es desenvoluparà a les 12 de la nit, tots els passis seran a la tarda. Diumenge el festival continuarà amb passades durant tota la jornada per finalitzar a les 21.00 h amb el concert de cloenda ‘Gràcies Ovidi’ d’Arturo Gaya.

Cal destacar que, tot i que cada peça té el seu estil i temàtica particular, totes les propostes programades tenen com a fil conductor la ‘Memòria’, que és el lema d’este any. “Totes les obres tenen algun vincle amb la memòria. Algunes aborden la memòria històrica, altres s’acosten de manera més personal i algunes acaricien la idea d’una forma més poètica i abstracta”, va afirmar el director del festival.

Finalment, des de l’organització es va destacar que les entrades es poden adquirir abans de la cita a la seu de la Comarca del Matarranya a Vall-de-roures a l’Ajuntament de Valljunquera. A més, com ja és habitual, també es podran comprar durant el festival a la llotja de la Plaça Major de Valljunquera.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top