Torredarques

La màgia del I Mercat ‘Bosc Fantasia’ plena Torredarques d’artesans, fades i elfs

Torredarques, 26 de juliol de 2018

El recinte firal es va desenvolupar als voltants del municipi creant-se un agradable recorregut a peu

La fantasia va inundar els paratges de Torredarques els passats dies 13, 14 i 15 amb el I Mercat ‘Bosc Fantasia’. Un esdeveniment que va trencar amb els esquemes tradicionals d’una fira en instal·lar gairebé la totalitat del mercat i les activitats fora del municipi. “El recinte firal s’ha estructurat en un passeig pel mig del bosc on anaves trobant diferents llocs de venda fins a arribar a l’ermita de Sant Bernat. Creiem que el recorregut ha estat molt ben dissenyat i que ha complert les característiques per passar un dia de fira fantàstic” va explicar per a Ràdio Matarranya Joan Carles Arrufat, alcalde de Torredarques.

La valoració des de l’organització i des del municipi és més que positiva tant pel nombre de gent que es va acostar fins a la fira com pels llocs de venda que van conformar el mercat. “Va arribar el dissabte a la tarda i teníem uns 200 cotxes a l’aparcament. Estimem amb això que van transcórrer durant tot el cap de setmana entre unes 2.500 i 3.000 persones” va relatar Alfred Giménez, responsable de l’empresa organitzadora ‘Animación y Ocio’.

Les nimfes, els elfs, les fades, les bruixes i tota mena d’éssers fantàstics es van deixar veure al llarg d’este recorregut. Decoració, animació, activitats i llocs de venda van ser els pilars d’este cap de setmana. Tot i que els contacontes i les cercaviles, van ser les activitats que més repercussió i visibilitat van tenir durant el mercat va comentar el responsable de l’empresa ‘Animación y Ocio’. Una temàtica a la qual l’entorn de Torredarques es va adaptar bé. Balcons, cases, plaça, església i ermita es van decorar minuciosament per a l’ocasió. Va destacar també el caràcter ecològic d’este mercat amb bosses de la mateixa fira i quantitat de productes a la venda respectuosos amb el medi ambient.

Cal destacar, al seu torn, la implicació dels veïns en estos tres dies de fira. “La gent del poble està molt contenta amb estos dies, amb l’arribada de tantes persones del voltant, però també de Barcelona o Tarragona. De fet en el moment del tancament, tota la plaça plena va estar aplaudint i agraint a l’organització i a tots els implicats el cap de setmana” va dir Giménez.

No se sap encara si hi haurà pròxima edició a Torredarques, però tot apunta a un ‘sí’. Tant l’organització com el municipi surten amb bon gust de boca d’esta primera experiència i des de ‘Animación y Ocio’ tenen ja al cap possibles novetats per a una futura edició.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top