Aragó

Javier Lambán es mostra esperançat que els fons europeus tinguen en compte la despoblació

Brussel·les, 17 de juliol de 2018
Javier Lambán en un moment de la seua visita al parlament europeu // NDM

Javier Lambán (centre) en un moment de la seua visita al parlament europeu // NDM

El president d’Aragó ha mantingut reunions amb el ponent de la revisió de la directiva europea de renovables, José Blanco, i la membre de la Comissió de Pressupostos, Eider Gardiazabal

El president d’Aragó, Javier Lambán, es va mostrar esperançat que finalment la despoblació es tinga en compte en el repartiment de fons europeus i per tant, la Comunitat aragonesa es puga veure beneficiada. Esta és una de les conclusions extretes després de la reunió que va mantenir amb l’eurodiputada i membre de la Comissió de Pressupostos i Delegació de l’Assemblea Parlamentària Paritària ACP-UE, Eider Gardiazabal, en el seu viatge a Brussel·les. “Ens ha obert camí, procediments, maneres d’aconseguir que al final, la despoblació compte en el repartiment, en la decisió final que adopte el Consell d’Europa i el Parlament Europeu. Unes línies i pautes de treball que seguirem”, va assenyalar el president després de la trobada.

Prèviament, Lambán es va reunir amb l’eurodiputat, i ponent de la revisió de la directiva europea sobre les renovables, José Blanco. A més d’elogiar la gestió d’Aragó en energies renovables i fotovoltaica i la necessitat d’impulsar les interconnexions elèctriques amb Europa des d’Aragó, Lambán va transmetre que “la transició energètica, l’hem d’impulsar tots perquè indefectiblement caminem cap al final del carbó, sigue justa i sobretot no sigue abrupta, no genere danys irreversibles ni sobre el territori ni sobre el sistema energètic espanyol”. Per això, ha indicat que el carbó “ha de seguir tenint presència durant algun temps i això vol dir que la central tèrmica d’Andorra ha de seguir tenint presència”.

El cap de l’Executiu també ha confiat que, finalment, Europa destine fons per al Corredor Cantàbric-Mediterrani perquè -va recordar- es tracta “d’un eix d’importància estratègica fonamental per a la Unió Europea” i s’ha mostrat optimista amb què es puga esmenar la seua exclusió.

Redacció 
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top