Vall-de-roures

Acoiris reunix socis i treballadors en el seu sopar anual

Vall-de-roures, 5 de juliol de 2018
DSC_5037

El sopar anual de convivència va reunir al voltant de 350 persones. // J. P.

El passat dissabte 23 de juny, nit de Sant Joan, el Grup d’Empreses Acoiris va celebrar el seu sopar anual de convivència reunint al voltant de 350 persones. El pavelló de Vall-de-roures va reunir socis, treballadors i convidats al sopar de convivència que arribava a 38a edició. Entre els convidats cal destacar la presència del conseller de Presidència del Govern d’Aragó, Vicente Guillén, el Delegat Territorial del Govern d’Aragó, Antonio Arrufat, el president de Caixa Rural de Terol, Jerónimo Carceller i Andrés Horta, secretari de Cooperatives Agroalimentàries d’Aragó. A més, també va estar present el president de la Comarca del Matarranya, Rafa Martí, i alcaldes i regidors de diversos municipis.

La trobada va començar amb les paraules de benvinguda als assistents a càrrec del president d’Acoiris, Delfín Albesa. Les seues primeres paraules van ser d’agraïment a socis, treballadors i autoritats per la seua assistència. En el seu parlament Albesa va assegurar que “la veritat és que és un orgull tenir a gairebé 500 treballadors, el que suposen uns 10 milions d’euros en salaris a l’any. Gent que pot treballar i viure al poble, en el món rural, un exemple de lluita contra la despoblació“. El president d’Acoiris també va tenir un record a Manuel Añon, treballador més antic de l’entitat, que s’ha jubilat després de 38 anys treballant en GUCO. “La veritat és que ha estat tot un orgull tenir-lo entre els nostres empleats, és tot un exemple” va sentenciar Albesa.

Després del sopar va prendre la paraula el director del Grup Acoiris, Juan José Moles, que va repassar la situació del grup empresarial en l’àmbit econòmic. Moles va apuntar que “l’any 2017 ha estat el millor any del nostre grup des que va arrencar fa 40 anys. La facturació ha estat de 164 milions d’euros, un 20% superior a l’any anterior, els beneficis s’han duplicat respecte a l’any 2016. Quant a les ocupacions dir que vam començar l’any 2017 amb 390 treballadors, i el vam acabar amb 457. Ara comptem amb 484 empleats, un increment del 20% en 15 mesos”. Pel que fa a les inversions, Moles va assenyalar que “en els dos últims anys hem invertit 3 milions d’euros, hem fet un túnel d’oreig de l’escorxador comarcal, una granja de conills amb capacitat per a 2.500 mares a Queretes, hem invertit en la benzinera de lliure servei i en moltes altres actuacions. És a dir, estem reinvertint els beneficis, generem ocupació a la comarca i en zones limítrofes. Jo crec que ja no estem sols contribuint a la lluita contra la despoblació sinó que estem repoblant”.

El director general del Grup d’Empreses Acoiris també va voler agrair el suport rebut pel Govern d’Aragó en les últimes inversions dutes a terme. Pel que fa a les previsions per als propers mesos Moles va afirmar que “estem creixent a ritme de 10%, això vol dir, que si seguim creixent econòmicament, si seguim creixent en ocupació, evidentment, seguirem pensant a reinvertir, seguirem generant valor afegit. Pretenem invertir a la fàbrica de pinsos, a l’escorxador comarcal remodelant-la completament. A més, volem millorar l’escorxador de conills que enguany complix 25 anys”.

Les paraules del director general van donar pas als reconeixements. En primer lloc, en esta edició, es va voler reconèixer als integrants de la primera junta rectora d’INCO que complix en 2018, els seus primers 25 anys. Una junta formada per: Alfredo Arrufat, José Luis GascónElías Rayo, Isabel Tafalla, Ramiro ZapaterAgustín Gil, Joaquín Gil i Juan Serrat. A continuació, es van lliurar les insígnies d’or d’Arcoiris als treballadors que porten 15 anys treballant en les diverses seccions. Un reconeixement a la seua tasca diària, al seu esforç i al compromís amb el Grup Arcoiris. Els treballadors que van rebre la insígnia van ser:Armado Moragrega de ESYPU, Damián Mulet de GUCOPaqui Agud de 3 Reyes, Ángel Argenté y José Manuel Deusdat de Transarcoiris, Julia Ibáñez i Volodymyra Porokhnyak de Matadero Comarcal, Francisca Carrasco i Cristina Fabre de INCO, Judit Alejos de Soincar i Sonia Traver de CIAR.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top