Massalió

La Trobada de Gent Gran del Matarranya reunix al voltant de 300 persones a Massalió

Massalió, 4 de juliol de 2018

Els participants van gaudir d’una jornada de convivència en què hi va haver actes per a tots els gustos

Massalió va acollir el dissabte 16 de juny la Trobada de Persones Majors del Matarranya. La iniciativa, organitzada per la Federació Comarcal de Jubilats i Pensionistes del Matarranya (FECOJUPEMA) en col·laboració amb l’Associació de Jubilats de Massalió, l’ajuntament del municipi i la Comarca del Matarranya, va reunir al voltant d’uns 300 jubilats i pensionistes arribats de la gran majoria de municipis del territori. Els participants van gaudir d’un intens dia de convivència en el qual es van retrobar amb vells coneguts mentre es divertien amb diferents propostes culturals i lúdiques. “És un dia que tots esperem amb molta il·lusió. Una jornada en què ens retrobem amb persones a les quals no veiem habitualment i amb les que intentem passar un dia el més agradable possible”, va explicar José Lombarte, president de FECOJUPEMA, que va afegir que “vam intentar organitzar-ho el millor possible perquè tot el món gaudisca al màxim”.

La cita es va iniciar amb l’arribada dels participants a la zona de les escoles de Massalió. Des d’este punt, els presents van passejar, acompanyats pels Dolçainers de Massalió, fins a l’església on va tenir lloc la inauguració oficial de la jornada amb els parlaments de les autoritats. Després de la inauguració es va procedir al tradicional repartiment de banderins commemoratius i es va celebrar l’eucaristia. Els actes matutins es van tancar amb el concert de la Banda Francisco Turull de Queretes. Posteriorment, va tenir lloc el dinar popular. Si bé, abans, aquells que van voler van poder visitar l’antic hospital i les presons de Massalió. Després de reposar forces la jornada va continuar amb un espectacle de varietats, jotes improvisades i sessió de ball. Cap a les 8 del vespre va acabar la trobada i els participants van agafar els autobusos per tornar als seus respectius pobles.

Finalment, s’ha de destacar que, durant la jornada també es va reivindicar la necessitat que les institucions i la societat reconeguen el treball de dinamització i el paper actiu en el desenvolupament comunitari dels més grans del territori.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top