Vall-de-roures

El Festival de los Castillos torne a Vall-de-roures en un nou format

Vall-de-roures, 4 de juny de 2018

2018.07.02 FestivalCastillos

Sádaba, Illueca i Vall-de-roures se sumen a la programació cultural del Festival Puerta al Mediterráneo de Mora de Rubielos i Rubielos de Mora

El castell de Vall-de-roures tornarà a ser l’escenari del ‘Festival de los Castillos de Aragón‘ del 3 al 5 d’agost. Un nou format impulsat pel Departament de Cultura del Govern d’Aragó que amplie el Festival Puerta al Mediterráneo de Rubielos de Mora i Mora de Rubierlos, el més antic d’Aragó. En esta nova proposta, s’unifique una programació cultural en la qual entren els castells de Sádaba i Illueca (Saragossa) i el castell matarranyenc de nou al circuit de festivals dels castells, desapareguts fa anys. Així ho va anunciar Nacho Escuín, Director General de Cultura de la DGA, el passat dimecres en la presentació d’este festival, “és una idea que vam llançar des de consells de la cultura fa temps i es tracte d’unificar projectes. D’esta manera l’oferta cultural que s’oferix és molt més potent, permet arribar a molta més gent i ens permet planificar l’activitat cultural”. Cada castell acollirà de 3 a 6 actuacions a partir del 12 juliol fins al 16 d’agost.

Los Festivales de los Castillos de Aragón’ abraçara una programació que va des de les arts escèniques al teatre passant per la dansa, la música i l’il·lusionisme i amb figures del panorama artístic nacional i internacional. El castell de Vall-de-roures sirà el testimoni d’este festival del 3 al 5 d’agost. La capital del Matarranya comptarà amb la música de Beatriz Bernand en l’espectacle ‘A las Pilares‘, que amaga una selecció de jotes adaptades al segle XXI. El 4 i 5 d’agost tindran lloc dos espectacles d’il·lusionisme a càrrec de Rubén Díaz i Javi El Mago, els dos d’entrada lliure. Mentre que el 4 d’agost es podrà disfrutar de l’obra de teatre ‘Conversaciones con mamá‘ protagonitzada pels populars actors, Luisa Merlo i Jesús Cisneros.

La faena i implicació dels ajuntaments de les localitats que acolliran el festival i la importància de la cultura com factor vertebrador del territori van ser dos qüestions senyalades a la presentació del festival. “Des del Departament creiem en la cultura com dret, que ha d’arribar a tots els ciutadans independentment d’on visquen” va sentenciar el Director General de Cultura, Nacho Escuín.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top