Vall-de-roures

De la Universitat de Cardiff a Vall-de-roures i Arnes

Vall-de-roures, 3 de juliol de 2018
Raquel Cruz filmant durant la seua estada al Matarranya. // A. R

Raquel Cruz filmant durant la seua estada al Matarranya. // A. R

La diversitat cultural, l’idioma i ser terra de frontera han conduït al fet que Vall-de-roures i Arnes siguen els protagonistes del Treball Final de Màster de la periodista de Conca, Raquel Cruz. Esta periodista de 28 anys i estudiant del Màster de Periodisme Internacional a la Universitat de Cardiff (Regne Unit) ha passat una setmana a la capital del Matarranya per filmar i conéixer la particularitat cultural i lingüística de la nostra zona. Un treball periodístic que presentarà en format de curtmetratge documental.

La de Conca va reconéixer per Ràdio Matarranya que desconeixia la zona i la regió de la Franja abans d’iniciar la seua investigació. “Vaig voler enfocar-me des d’un principi, en els debats polítics i les conseqüències culturals i socials que ha comportat el ‘Procés’ a Catalunya i per casualitat, em vaig topar amb la frontera, amb la seua llengua, amb la seua diversitat i finalment, vaig acabar llegint sobre xiquets de Vall-de-roures que juguen a la lliga catalana en l’equip d’Arnes” va afirmar.

La línia argumental del treball no està molt definida segons Cruz. “És clar que he de contextualitzar esta zona, explicar on és i d’aquí, introduir les històries tan diferents, però alhora, amb tan en comú, que he conegut” va dir Cruz. Entre els relats que ha anat descobrint esta periodista destaca la nova Associació Amics del Chapurriau com el premi la Creu de Sant Jordi que va rebre Octavio Serret. “Sé que és una cosa que als d’aquí els donarà igual o estaran acostumats, però des de fora és inusual i sorprenent” va comptar Cruz. El resultat final no es podrà veure fins d’aquí a uns mesos i fins que la mateixa periodista el convertisca en públic. Així i tot, el segur de tot això és que este treball periodístic donarà a conéixer la singularitat del Matarranya a Cardiff.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top