Vall-de-roures

L’Escola de Música de Vall-de-roures tanque el curs amb 14 audicions

Vall-de-roures, 2 de juny de 2018
El professor de saxo junt a un alumne durant l'audició de fi de curs. // A. R.

El professor de saxo junt a un alumne durant l’audició de fi de curs. // A. R.

Músics de totes les edats i diferents instruments mostren el treball desenvolupat durant l’any

“Shhh. Silenci. Sentats a la cadira” va dir amb un mig somriure Joan, 77 anys i estudiant de saxo, als tres alumnes de 6 anys durant l’audició de fi de curs de saxòfon de l’Escola de Música de Vall-de-roures.

Un centre musical que, com la resta dels existents al territori, són els únics que aconseguixen aglutinar persones de totes les edats per una mateixa finalitat: transformar les partitures en música a les orelles. “Les edats les tenim compreses entre els 4 anys fins als 77. Este caràcter intergeneracional està dins de les funcions principals de les escoles de música. És la filosofia que el Govern d’Aragó té per a les escoles públiques de música. El fet de poder donar una educació que servisca com un hobby, siga de qualitat i alhora, les persones grans que vulguen passar-ho bé amb la música tinguen un lloc per poder desenvolupar-se musicalment” va relatar José Miguel Roig, director de l’Escola Pública de Música de Vall-de-roures.

Al concert final de saxòfon l’han precedit el de violí, guitarra, clarinet, flauta i li seguiran la resta d’instruments que s’estudien esta escola fins al 29 de juny. Una mostra menudeta de la feina que s’ha anat desenvolupant durant el curs i que senyalitza el final de les classes. “Hem acabat sense sobresalts este curs. Això ja és digne de valorar i en línies generals, estem satisfets de com han anat les diferents assignatures “va destacar Roig.

Una de les novetats més destacades d’este any ha consistit en la inclusió del violí en les assignatures impartides a l’escola. Des de l’escola de Vall-de-roures se senten optimistes per continuar oferint esta assignatura. Els alumnes han acabat el curs contents i la professora també. Ha estat tot un començament, un nivell de primer any. Tot i això, sembla que seguirem”.

Les classes reglades acaben amb estes audicions, però l’activitat de l’escola es manté frenètica durant el proper juliol. La primera col·laboració arriba la primera setmana del juliol amb la trobada de trombons. El seguirà el curs de cant ‘Elvira de Hidalgo’, i els concerts de la Banda Comarcal San Antón el 14, el 21 de juliol amb la trobada de bandes i el dia 29 a la col·laboració de l’acte de sepultura d’Elvira Hidalgo que organitza la Fundació Valderrobres Patrimonial.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top