Calaceit

Alumnes i professors de l’Escola d’Adults viuen una tarda de convivència de la mà del món iber

Calaceit, 15 de juny de 2018

El Museu Joan Cabré, la visita al poblat iber de Sant Antoni i el concert de Musicaire divertixen a estudiants de totes les aules d’adults de la comarca.

Calaceit va ser la destinació escollida per l’Escola d’Adults de la Comarca per celebrar el final de curs el passat dia 12. Una tarda de convivència per als alumnes de totes les aules al costat dels seus professors.

El món iber va marcar la temàtica de les activitats d’esta trobada. En diferents grups, tots van passar en primer lloc, pel Museu Juan Cabré. Tot seguit, es van dirigir al poblat iber de Sant Antoni on els esperava l’arqueòleg d’Alcanyís, José Antonio Benavente, el qual va explicar als assistents les diferents zones del poblat i curiositats d’este període històric.

Rodrigo Blasco, professor de l’Escola d’Adults a Calaceit i Queretes, va comentar que “la idea principal era reunir la majoria dels alumnes en una jornada cultural i que millor, que fer-ho a través dels ibers. Una cultura que unix tot el Matarranya, ja que hi ha jaciments ibers a gran part de la zona”.

Alumnes procedents del territori, dones i majors van ser el perfil dominant en esta jornada. “Són els que més participen i els interessa conéixer els seus ancestres per veure d’on venim i on anem. Un dels objectius d’esta jornada” va assenyalar Blasco. La música va ser l’encarregada de tancar la tarda en un dels espais de l’Ermita de Sant Cristòfol. El grup saragossà Musicaire va delectar als presents amb peces d’estil iber seguint la temàtica del dia.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top