Vall-de-roures

El Grup Arcoiris reunix als seus primers socis amb motiu del 40 aniversari de la constitució de GUCO

Vall-de-roures, 5 de juny de 2018

El passat 28 de juliol es van complir 40 anys des que 52 ramaders del Matarranya van signar l’acta de constitució de Ramaderia Unida Comarcal (GUCO), embrió de què avui és el Grup d’Empreses Arcoiris. Amb motiu d’este aniversari, el 24 de maig, Arcoiris va impulsar una jornada de convivència entre els primers socis de l’entitat. El dia es va iniciar amb la recepció a les noves oficines ubicades a la Ciutat de la Carn, seguida d’una visita a la sala d’especejament deReyes, l’Escorxador Comarcal, les instal·lacions d’INCO i l’antiga planta de Virgen de la Fuente, pertanyent des de 2016 al Grup Arcoris. La trobada va continuar amb un dinar de germanor on es va projectar un audiovisual que feia un repàs de les diverses seccions del grup avui en dia perquè els socis que, per diversos motius no havien pogut acudir a la visita, tinguessen una visió general de l’actualitat. A més, es van projectar fotografies d’Arcoiris en estes quatre dècades.

L’ex-director general del Grup, Enrique Bayona, ha assegurat que “ha estat una trobada per homenatjar els socis pioners, als quals van posar el germen que ha permès desenvolupar esta estructura que avui compta amb uns 500 socis ramaders i uns 480 llocs de treball directes. Una jornada lúdica a la qual van assistir 146 socis, un dia de retrobament molt agradable, en el qual recordem vells temps i que servix de suport sense fissures a la nova estructura, al relleu generacional que, tot i saber que és poc, existix i hem de donar suport”. En la visita a les instal·lacions segons Bayona “els socis van poder conèixer de primera mà l’evolució que han tingut i els projectes que estan en marxa”. “Va ser una jornada per valorar l’esforç dels primers socis i les seues famílies que fins i tot, van arribar a avalar amb els seus propis béns la construcció de la fàbrica de pinsos” va apuntar l’ex-director general.

En els parlaments a l’inici del menjar, Juan José Moles, director general, va agrair la seua participació a tots els assistents i va animar els socis i treballadors de l’entitat jubilats a formar algun tipus d’entitat que organitze activitats i que es reunisquen, almenys, un cop l’any. “Nosaltres posarem els mitjans perquè esta entitat puga funcionar, però us anime que vosaltres prengueu la iniciativa i proposeu les activitats a desenvolupar”, va sentenciar Moles.

Faustino Segura, el primer president de GUCO, molt emocionat, també es va dirigir als assistents destacant “tots els que estem aquí sabem l’esforç que va costar arrencar este projecte empresarial. Un grup de ramaders vam apostar per ell i vam tenir la sort de comptar amb dos grans assessors Francisco Torrents, i Enrique Bayona. Torrents un home de gran cor que ja no està amb nosaltres, home que creia en el cooperativisme i que va treballar per sobre de tot perquè este projecte nasqués i cresqués. Enrique Bayona, gran amic i treballador insaciable”. Segura també va tenir un record per a tots els socis que ja no són entre nosaltres i especialment als membres de la primera junta: Antonio Albesa, Blas Serret, Emilio AgudFederico Gil i Francisco Torrents.

Al final de la jornada, Faustino Segura va assegurar que “ha estat un dia molt especial, de moltes emocions. En quaranta anys han passat moltes coses. Jo estic molt content de l’evolució”. Segura va recordar els inicis “la ramaderia començava a emergir, calia una fàbrica de pinsos i un grup de ramaders vam apostar per això”.

Jorge Puig
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top