Matarranya

Lambán i Sáenz de Santamaría signen el FITE per valor de 60 milions d’euros per 2018

Terol, 4 de juny de 2018

imagenes_IMG_1896-01_aeb5b00e
La vicepresidenta del Govern d’Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría, i el president d’Aragó, Javier Lambán, han tornat, el passat dimarts 29 de maig, a editar la signatura del Fons d’Inversions de Terol (FITE) per 2018, contemplant una sèrie de mesures estratègiques que recolliran les actuacions concretes que s’aproven en el si de la Comissió Mixta, formada per representants de les dues administracions, i que poden desenvolupar inversions per valor de 60 milions d’euros.

Este cop, la firma ha tingut lloc a Galàctica, una infraestructura complementària de l’observatori astrofísic de Javalambre, que ha estat impulsat precisament a través del FITE, a més d’altres fons europeus. Lambán va indicar a la vicepresidenta que si el Fons tracta de promoure iniciatives estratègiques per a la província, “esta ho és de primera magnitud”, i alhora ha insistit que és sinònim del que vam presentar com a paradigma del model econòmic que ha de triomfar en el futur global “perquè” és un projecte d’innovació i investigació que, més tard o més d’hora, es convertirà en economia, a més de ser publicitat i notorietat per a esta província”.

El president aragonès va explicar a Sáenz de Santamaría que la societat de Terol està molt sensibilitzada amb els problemes del seu territori i molt reivindicativa de tot allò que supose oportunitats per combatre la despoblació. En este sentit, ha argumentat que precisament firmes com esta, on actua la política, es dóna resposta a les gents, demostrant que la política i les institucions servixen i que els seus responsables tracten d’estar sempre a l’altura de la societat a la qual servixen.

A més, va assegurar que el FITE ha donat excel·lents resultats per a la província, amb projectes com MotorlandDinópolis, les pistes d’esquí de Valdelinares, a més d’altres iniciatives relacionades amb l’agroalimentació o l’ocupació, com les renovables. Però també, estan pendents altres infraestructures com les comunicacions, la banda ampla i totes aquelles que poden treballar per frenar el gran problema de la despoblació.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top