Fondespatla

El pròxim 6 de juny es presentarà oficialment el ‘Porta a Porta’, projecte pilot que arrencarà abans de final de mes

Matarranya, 4 de maig 2018

PUBLICIDAD-PORTA-A-PORTA-web

La Comarca del Matarranya començarà durant l’última quinzena de juny la implantació del Projecte Pilot de recollida selectiva de residus ‘PORTA A PORTA’ a les poblacions de Pena-roja de Tastavins, Fondespatla, Mont-roig i Torredarques. Prèviament a la posada en marxa s’ha realitzat una important tasca de sensibilització i informació en els establiments comercials i hostalers de les quatre poblacions per donar a conèixer el projecte i veure quines necessitats tenen. Així mateix s’ha publicat a la pàgina web comarcal el document amb les normes d’ús i funcionament del projecte, aprovat pel Consell Comarcal.

Durant el mes de juny es realitzaran més accions informatives amb l’objectiu d’explicar a tots els usuaris del servei, com de separar correctament els residus en les diferents fraccions: matèria orgànica, paper i cartó, envasos i resta.

Del 4 al 7 de juny s’han organitzat diferents tallers formatius en cadascuna de les poblacions on es posarà en marxa el ‘Porta a Porta’, dirigits a mestresses de casa, jubilats i públic en general.

A tota esta informació també se li donarà difusió a través dels canals de difusió creats per a este projecte, l’E-bando ‘Porta a Porta’ i la llista de difusió de Whatssapp a la qual poden unir-se tots els interessats.

La presentació oficial d’este projecte, pioner a Aragó, tindrà lloc el dia 6 de juny, a la seu de la Comarca del Matarranya i comptarà amb la presència del Conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, del Govern d’Aragó, Joaquín Olona.

5è contenidor a Queretes
De forma paral·lela a este projecte es va iniciar a la població de Queretes la instal·lació del 5è contenidor de color marró destinat a la matèria orgànica. En este cas la participació dels ciutadans és voluntària i requerirà inscripció prèvia. Els participants rebran bosses compostables per dipositar la matèria orgànica així com, d’una clau per poder dipositar les mateixes al contenidor marró. Pel que prompte, es va a fer una xerrada per explicar a tots els veïns com funcionarà el sistema del 5è contenidor.

Tallers de sensibilització i informació:

PEÑARROYA DE TASTAVINS

‘Com va gestionar els residus a la meua cuina?’

04/06/2018 a l’Hotel Tastavins de les 16  a les 18 hores.

‘El reciclatge ahir i avui’

 04/06/2018 a l’Hotel Tastavins de les 18  a les 20 hores.

TORREDARQUES

‘Com va gestionar els residus a la meua cuina?’

05/06/2018 al Centre Social de les 19 a les 21 hores.

FONTDESPATLA

‘Com va gestionar els residus a la meua cuina?’

06/06/2018 al Saló d’actes de l’Cubic de les 17  a les 19 hores.

‘El reciclatge ahir i avui’

06/06/2018 al Saló d’actes de l’Cubic de les 19  a les 21 hores.

MONROYO

‘Com va gestionar els residus a la meua cuina?’

07/06/2018 a la Llar del Jubilat de les 16  a les 18 hores.

‘El reciclatge ahir i avui’

07/06/2018  a la Llar del Jubilat de les 18  a les 20 hores.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top