Valljunquera

Valljunquera viu el seu cap de setmana més saborós amb la celebració de la III Fira de la Tapa

Valljunquera, 01 de juny de 2018

Tallers, exhibicions, degustacions gastronòmiques s’adapten a tot tipus de paladars La música de xaranga, de dolçaines i electrònica amenitza a visitants i veïns entre tapa i tapa

Elaboracions de tot tipus de productes van copar les tapes que van córrer de mà en mà durant el 26 i 27 a Valljunquera. Per tercer any consecutiu, esta localitat va tornar a ser la capital comarcal de la tapa reunint a famílies i grups d’amics. Una fira que va arrencar amb la presència i les paraules de l’alcaldessa Susana Traver a què va seguir les d’Enrique Novales, director general d’Alimentació i Foment Agroalimentari i Felipe Faci, Secretari General Tècnic d’Educació, Cultura i Esport. Sobre la presència d’estos representes aragonesos, Traver va comentar per Ràdio Matarranya que “el que estiguen directors generals relacionats amb esta fira de la tapa mostra este compromís amb el món rural, per a mi és molt important”.

Dos dies en els quals la música no va parar de sonar durant el dia i el dissabte nit. Música de xaranga, de dolçaines i electrònica van acompanyar en diferents moments del cap de setmana als assistents i veïns. A ella es van sumar activitats de tot tipus com la demostració culinària a càrrec de l’Escola d’Hostaleria de Terol, un taller de cuina infantil, una exhibició de tall de pernil o un taller sobre cuina sense gluten. Este últim va portar una elevada expectació en ser impartit per Mateo Serra, un dels finalistes del popular concurs televisiu ‘MasterChef‘.

Entre les curiositats d’este cap de setmana, cal destacar el servei de guarderia per als petits a l’escola. Allà, tallers de tota mena van rebre a nens de moltes edats mentre que els pares i mares van poder gaudir més tranquil·lament de la fira. “El diumenge és més un ambient familiar i des del primer moment, volíem oferir serveis com el de guarderia. D’esta manera, descarregàvem de cures als pares i mares i estos podien gaudir millor de la fira” va explicar Traver.

L’afluència de gent va ser una constant durant els dos dies i el temps, encara ennuvolat en alguns moments, va respectar l’esdeveniment. Sobre el nombre de persones que es van acostar este cap de setmana “any rere any veiem que tenim més visitants, no solament veïns sinó també visitants del Matarranya i altres comarques. Vénen a conéixer el nostre patrimoni, comencen a conéixer què és Valljunquera” al que ha afegit “no tenim formar de calcular xifres oficials sobre visitants, però esperem haver arribat al voltant de les 2000 persones com en les altres edicions. Una xifra realment bona i elevada per a un municipi com Valljunquera” va sentenciar Traver.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top