Beseit

El Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya es reunix a Beseit

Beseit, 01 de juny de 2018
El gimnàs de Beseit va un dels projectes beneficiaris del LEADER.

El gimnàs de Beseit va ser un dels projectes beneficiaris del LEADER.

L’entitat va analitzar la situació econòmica i va aprovar la seua participació en diferents projectes estatals

El passat dimarts 22 de maig, Beseit va acollir una reunió del Consell de Direcció del Grup d’Acció Local (GAL) del Baix Aragó – Matarranya. Una cita en què l’entitat va abordar diferents temes del seu funcionament quotidià, a més de tractar la seua participació en diferents projectes que es desenvolupen en l’àmbit estatal.

Un dels punts del dia va ser analitzar com s’ha desenvolupat el primer període de presentació de projectes per a rebre els ajuts LEADER. “El gerent ens va informar de com ha funcionat esta primera obertura de finestreta per presentar projectes. Si bé, encara no podem fer un balanç en profunditat perquè hi ha molts que encara estan treballant en la documentació i no serà fins d’aquí a unes setmanes quan sapiguem exactament quants són i en què consistixen estes propostes”, va explicar Mari Lorente, presidenta del GAL Baix Aragó – Matarranya, que va voler concretar que “actualment el que podem dir és que s’han presentat molts projectes. Una cosa que ens fa sentir satisfets“.

A la cita també es va aprovar la participació del Grup d’Acció Local a dos nous projectes de caràcter estatal vinculats amb la biomassa. “Es van presentar dos projectes vinculats amb la biomassa i la revalorització dels residus de productes agroalimentaris i el Consell ha ratificat la participació en ells juntament amb altres grups d’acció local”, ha apuntat Lorente. En la mateixa línia, l’entitat també va acceptar la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Institut Aragonès de Foment (IAF), al costat del GAL GúdarJavalambre-Maestrat, per al foment de la cultura emprenedora en els seus respectius territoris. Finalment, també es va parlar del projecte Aragó Infoenergia, Canvi Climàtic, Biomassa i Atur, una iniciativa que ja s’ha posat en marxa i en el qual participen tots els grups d’acció local de Terol. “Infoenergia és un projecte que ja està en marxa i que té com a principal objectiu fomentar el desenvolupament econòmic a través del foment de l’estalvi i l’eficiència energètica“, ha apuntat la presidenta del GAL Baix Aragó-Matarranya.

Finalment, cal destacar que els membres del Consell de Direcció van visitar diferents projectes que s’han desenvolupat a Beseit i que han comptat amb ajudes LEADER per al seu desenvolupament. “Normalment estes reunions es fan a la seu, però també ens agrada descentralitzar i així, vam aprofitar per a visitar projectes que s’han beneficiat dels fons LEADER“, ha concretat Lorente.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top