Queretes

La història i els jeroglífics de l’Antic Egipte envaïxen el Centre Social de Queretes

Queretes, 31 de maig de 2018
La jornada es va tancar amb la conferència de l'egiptòleg Salvador Costa. // JP

La jornada es va tancar amb la conferència de l’egiptòleg Salvador Costa. // JP

Si fa unes setmanes els veïns de Queretes van conèixer l’època de l’imperi romà i les millors formes de divulgar la història, el passat dissabte 19 de maig, l’Associació Cultural El Medievo va dedicar una jornada a l’Antic Egipte. “Este mes de maig ho volíem dedicar a l’arqueologia vinculada amb el tema de la llengua, que és la base del Centre d’Interpretació Iber que tenim al municipi”, va explicar Juan Luis Camps, membre de l’entitat, que ha afegit que “el dia 6 ens vam centrar en el món romà, i avui, aprofitant que tenim a Salvador Costa, un bon egiptòleg descendent del municipi, ens hem centrat en la història i la llengua de l’Antic Egipte“.

La cita, que va tenir un preludi divendres a la nit amb la projecció de la pel·lícula ‘Faraó’, es va iniciar dissabte al matí amb una jornada de portes obertes del Centre d’Interpretació. A la tarda, els actes van seguir amb el visionat d’un documental sobre ‘La pedra de Rosseta i amb una conferència sobre els inicis de l’escriptura a càrrec de l’egiptòleg esmentat anteriorment. “Ha estat una jornada molt interessant en la qual hem tingut una participació que entrava dins les nostres expectatives. Al matí han estat molts els que han passat pel Centre i a la tarda hem tingut uns 30 assistents de mitjana en les diferents activitats. Estem satisfets perquè són uns bons números tenint en compte que és un tema molt específic i que no està directament vinculat amb el municipi”, ha apuntat Camps.

Cal destacar que durant la jornada també es va presentar el llibre ‘El teu lloc al món’ de l’escriptora Maria José Salvador, actualment resident a Queretes. Una novel·la sorgida d’un moment personal complicat en la vida de l’autora i que reflectix la seua passió per l’antic Egipte. “El llibre és la història d’una enamorada d’Egipte que viatja fins allà i descobrix que les coses no són sempre tan perfectes com les imaginem”, va dir Salvador.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top