Vall-de-roures

La música de la Vall d’Uixó protagonista del I Concurs de Xarangues de Vall-de-roures

Vall-de-roures, 12 de maig de 2018

Tres professors de música del territori conformen el jurat del concurs

5 xarangues, un escenari i una competició van ser els ingredients del I Concurs de Xarangues organitzat per l’Associació Jove de Valderrobres este passat 12 de maig. Un esdeveniment que no va arrencar amb bon peu a causa de la pluja que va impedir la cercavila de les cinc agrupacions des de la plaça d’Espanya a la carpa de l’avinguda Heredia. No obstant això, les inclemències meteorològiques no van frenar l’assistència de veïns del mateix poble i de la comarca, així com el bon ambient i diversió que va respirar-se durant tota tarda i nit.

La competició es va centrar en una actuació de 30 minuts de cada xaranga baix l’atenta mirada de tres professionals de la música de la zona: José Miguel Roig, director de l’Escola de Música de Vall-de-roures, la clarinetista, Eli Bosque i el trompetista, Javier Rodriguez. L’afinació, la varietat musical, la coreografia o la posada en escena van ser alguns dels criteris a valorar en este concurs que va destacar pel seu elevat nivell. La Bomba Show procedent de la Vall d’Uixó (Castelló) va eixir vencedora d’este concurs superant per només 6 punts al seu rival, també de la mateixa localitat, la Xaranga Suc Pa Traure.

Una classificació que va demostrar el domini de la música dels valencians. Aitor Góngora, membre de la Xaranga La Bomba Show, va declarar per Ràdio Matarranya que “esperem obtenir una bona posició. Portem molt treballant i aconseguir este primer premi és un èxit. També ha estat un plaer compartir escenari amb els nostres germans de Suc Pa ‘Traure que han ofert un espectacle increïble”, al que va continuar, “hi ha molta cultura musical al nostre poble i només esperem que es reconega este esforç per part del nostre ajuntament, ja que ara per ara, assajam al carrer” va reivindicar Góngora.

Des de l’organització, es va apreciar la sorpresa per la gran assistència a l’acte. Marc Pallarés, membres de l’Associació Jove de Valderrobres, va assenyalar que “estem molt contents amb esta acollida. Les xarangues van acceptar el veredicte del jurat, les regles que vam proposar i hem tingut molt de públic durant tota la tarda”.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top