Matarranya

Beseit, un altre any més escenari de l’Ultra Estels del Sud

Beceit, 16 de maig de 2018
Participant de l'Ultra al seu pas per Beceit // A.Roda

Participants de la modalitat Ultra al seu pas per Beceit // A.Roda

El matarranyencs Carlos Jávega i Alex Falgàs van obtenir segona i quarta posició en la mitja marató

Per quart any consecutiu ‘l’Ultra Estels del Sud’, la cursa de muntanya que travessa tot el massís dels Ports de Beseit, es va donar cita este passat 12 de maig. Una competició que recorre esta ruta circular pensada en els seus inicis per a senderistes i, ara també, per a enamorats del ‘running’. Com en edicions anteriors, Beseit és una de les localitats per la qual transcorren els participants de la modalitat ultra de 105 quilòmetres i la mitja marató de 21 quilòmetres. L’avituallament es va ubicar en esta ocasió a l’entrada del poble, al portal de Santa Anna.

Una parada tècnica per a aquells corredors de la modalitat ultra i el final de carrera per als participants de la mitja marató. En esta última modalitat cal destacar el resultat de dos matarranyencs, Carlos Jávega que va obtenir el segon lloc en la categoria sènior amb un temps de 2.05.04 minuts i Alex Falgás que va travessar la meta en quarta posició i va aconseguir el primer lloc en la categoria veterà amb un temps de 2.06.55 minuts. Pel que fa a la modalitat més exigent d’esta cursa, l’ultra de 105 quilòmetres, va ser una cursa marcada pel fort temporal que va obligar a neutralitzar la part final de la competició per als participants que estaven cobrint l’últim tram. Des de l’organització, van comunicar que el fort temporal que va començar a la tarda, va obligar a neutralitzar als controls de Caro i Cassetes Velles. De manera que els corredors que van acabar la carrera són aquells que ja havien passat per estos punts. Jordi Pallarés, responsable de Kebo Events, organitzador de l’Estel del Sud i director de la cursa, va explicar que “va arribar un moment en el qual la situació es va endurir molt per la forta pluja, la boira intensa i la baixada de temperatures i, la proximitat de la nit va fer necessària prendre esta decisió per evitar qualsevol risc pels participants”.

Entres qui van aconseguir evitar la tempesta es van alçar amb la victòria d’esta ultra. Xavi Llamas es va imposar amb un temps de 13.26.09, mentre que la seua homòloga va ser Feliciana Orquiola que va completar el circuit en 16.05.45.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top