Matarranya

El futur de la formació a adults i la gestió d’escombraries a debat a la Consultiva d’Alcaldes

Vall-de-roures – 14 de maig de 2018

Es proposa un conveni comarcal d’educació per a persones adultes a tres anys
L’adquisició d’un camió de recollida d’escombraries i les noves rutes, l’altre punt de la reunió

La seu de la Comarca va ser testimoni de nou de la Consultiva d’Alcaldes este passat 8 de maig. Reunió que obre un espai de debat, presa de decisions i intercanvi d’informació entre els 18 alcaldes del territori. En esta ocasió, el futur del conveni de l’Escola d’Adults, les noves mesures aplicades en la recollida de RSU (Residus Sòlids Urbans) i les novetats del programa pilot ‘Porta a Porta’ van monopolitzar la trobada entre alcaldes i Comarca.

La unanimitat i satisfacció de tots els alcaldes davant la comarcalització de l’Escola d’Adults durant este curs acadèmic va iniciar esta consultiva. Es van escoltar veus com la de José Miguel Timoneda, alcalde de La Vall del Tormo, que va demandar la possibilitat d’augmentar les hores de formació en la localitat que representa. Municipi que ha estrenat aula d’adults este mateix curs acadèmic. Un assumpte que va desembocar en el futur del conveni i que va arribar plantejar sobre de la taula la inclusió de Lledó i Fórnols -únics pobles fora del conveni- i la proposta de signar a tres anys. Així doncs, es garantiria estabilitat i millores laborals al professorat.

Juan Enrique Celma, alcalde de Beseit, es va expressar sobre això “supose que la línia que eixirà serà la de marcar un conveni a tres anys i des de Beseit crec no hi haurà problemes en això”. En la mateixa línia es va expressar Timoneda “som favorables a signar un conveni de cara a l’any que ve i no crec que hi haja problemes al consistori de plantejar-lo a tres anys”. La veu discordant la va oferir l’alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné, que va afirmar “ens sembla bé donar estabilitat als professors però creiem que no són les dates més adequades, ja que queda un any per acabar la legislatura i és un projecte nou que tot just fa un any que funcione. Ens sembla que el més adequat seria renovar el conveni per un any i el curs vinent ja hi hauria un nou consistori per a quatre anys i que fossen ells els que decidiren”.

La segona part d’esta va abordar la reestructuració de les rutes de recollida d’escombraries per la inclusió del ‘Porta a Porta’ i els nous vehicles de recollida. Respecte a esta qüestió, els vehicles de la Comarca ja implicaven molt ús i la proposta ha estat fer més eficient el servei adquirint un camió més gran que puga donar servei a tots els pobles que estan fora del Porta a Porta’” es pronunciar així José Ramón Guarc, alcalde de Mont-roig. En canvi, Calos Boné va declarar que “la informació és mínima. Es planteja el projecte amb uns costos que deriven d’unes inversions que es modifiquen. No entre en la quotidianitat, en les avaries o adquisició de material, però quan estem parlant de la compra d’un nou vehicle, no pot ser que s’afegisquen estes quantitats. Sembla que en aconseguir més barat el camió es decidix comprar una pick-up i no informen a ningú. Jo crec que costa molt poc i quedes bé”.

Una consultiva d’alcaldes que va deixar entreveure les claus de les futures mesures en la formació d’adults i la gestió dels residus comarcals.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top