Vall-de-roures

Ramaderia i oci, protagonistes de la fira de Vall-de-roures

Vall-de-roures, 4 d’abril de 2018
fira

La carpa de ramaderia, una part del centre neuràlgic, acollirà la ja clàssica exposició d’animals d’oví, esquí i caprí.

El carrer Fernández Heredia tornarà a ser el nucli central de la fira de maig de Vall-de-roures. Dos carpes, un dedica a la ramaderia i una altra enfocada a les activitats i exposició comercial, es convertiran en el cor de la fira, l’artèria principal discorrerà per l’avinguda Hispanitat fins a arribar al pont de pedra i la plaça d’Espanya.

La carpa de ramaderia, una part del centre neuràlgic, acollirà la ja clàssica exposició d’animals d’oví, esquí i caprí. Girarà al voltant d’ella, diferents actes relacionats a este sector que emfatitzen la raó històrica que va conjugar esta fira fa segles i que, avui en dia, manté la seua presència i mostra encara l’estreta vinculació de la ramaderia amb la localitat. L’altra pota vertebradora d’esta fira combinarà en una altra carpa l’exposició comercial amb la multitud d’actes lúdics proposats per a tots dos dies. Sis empreses de la zona tindran presència i espai per mostrar els serveis i productes que oferixen al territori. Al costat d’elles, activitats de tots els colors, tipus i formes dinamitzaran el cap de setmana. Esport, ball, circ o cuina portaran l’oci i la diversió als visitants i veïns de totes les edats. Un espai ple d’acció i propostes que comptarà, com en anys anteriors, amb la presència dels ‘Quintos 2018’. S’aconseguix d’esta manera, reunir gent de diferents pobles i generacions.

Dues carpes molt diferents una de l’altra. La ramaderia representa la tradició, l’herència històrica d’este cap de setmana i l’altra és oci, el signe de transformació social que vivim. Dos elements que s’acompanyen i necessiten mútuament per sobreviure i mantenir-se en el context actual. Una fira que aconseguix barrejar el d’abans amb el contemporani i seguix perpetuant-com un punt de trobada entre ramaders i veïns del Matarranya.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top