La Portellada

La Portellada s’omple dels colors de l’hort i el jardí a la IV edició de la seua Fira

La Portellada, 04 d’abril de 2018

Les activitats programades durant dilluns i dimarts van ser tot un èxit de participació. L’escenificació dels jubilats va tornar a ser un dels actes que més curiositat va aixecar

La Portellada va tornar a omplir-se el passat dia 1 de maig dels colors, olors i sabors de l’hort i el jardí a la IV edició de la seua Fira. Ni les males previsions meteorològiques, ni el fred que va fer durant les primeres hores del matí, van impedir que centenars de visitants gaudiren de la mostra firal i de totes i cadascuna de les activitats programades. “A primera hora del matí va fer molt fred i la gent li va costar animar-se. Però a partir de mig matí i durant la resta del dia vam tenir molt bon ambient en tots els espais de la Fira”, va explicar Mari Lorente, tinent alcalde de La Portellada, que va concretar que “és molt difícil parlar de números, però més o menys ens vam moure en les xifres d’anys anteriors. Tot i que els expositors ens van dir que havien venut més que l’any passat”.

Planter, plantes, llavors, fruiters, eines de jardí, productes agroalimentaris del territori; els visitants de la Fira van poder trobar tot tipus de productes relacionats amb l’hort i el jardí en els diferents espais en què estaven instal·lats els expositors de la mostra. Si bé, un dels punts que va atraure més l’atenció va ser l’escenificació, que un any més, va organitzar l’associació de jubilats del municipi al voltant del parc infantil. Tots els que es van acostar fins allà van poder conèixer com era l‘ofici d’estanyador, com s’elaborava el menjar dels animals domèstics que podien observar-se allà mateix, o com es cuinaven els tradicionals ‘Pets de monja’ que, a més, podien degustar-se acompanyats d’una copeta de ‘Vi de nous’. “Estem ensenyant com es fan els ‘Pets de Monja’ que és una cosa molt senzilla de cuinar i són unes postres molt tradicionals del poble”, va apuntar Pilar Ferreró, membre de l’associació de jubilats. En la mateixa línia, Joan Anglès, també soci de l’entitat, ha explicat que “este any també vam mostrar com treballaven els estanyadors que anaven pels pobles. Ens agrada col·laborar en la fira i poder ensenyar als més joves com es vivia i treballava antigament”.

Tampoc va faltar participació en el taller de rebosteria i en el tast de ‘fesols’ de dilluns, ni en el tast d’oli de dimarts. “Totes les activitats han anat molt bé. Dilluns vam tenir 40 participants al taller de pastisseria i més de 30 al tast de ‘fesols’. I dimarts van ser uns 20 els que van provar el tast d’oli, també va passar molta gent per les exposicions. El taller del tren jardiner, coordinat per Agrojardín, va ser un èxit perquè els nens s’ho van passar gran” va dir Lorente.

Finalment, Lorente ha destacat que “estem molt satisfets de com ha anat tot. Hem d’agrair a tots els col·laboradors la seua feina i animem a la gent col·laborar de cara a l’any que ve”.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top