Vall-de-roures

Enrique Segurana: “S’han d’impulsar nous actes perquè la gent de la zona continue volent vindre”

Vall-de-roures, 03 de maig de 2018
Enrique Segurana, regidor de fires de Vall-de-roures.

Enrique Segurana, regidor de fires de Vall-de-roures.

Després del protagonisme de l’oli i l’olivera a la fira de Calaceit, li toca el torn a Vall-de-roures. El 5 i 6 de maig la capital del Matarranya celebra la fira de ramaderia i comerç. Per conèixer les entranyes d’una nova edició d’esta fira parlem amb Enrique Segurana, regidor de fires de l’ajuntament de Vall-de-roures.

La fira de maig és una de les més antigues de la comarca i encara seguix mantenint el caràcter de ramadera. És un gest de complicitat en suport al sector ramader encara molt present al poble i al territori?
Evidentment. És una fira molt antiga, ens consta que té uns 700 anys i és un suport total a la ramaderia. El 70% de l’economia de la comarca està relacionada amb este sector. És clar que la fira és un gest de complicitat que diu: – Ei, ramaders sou valents. Continueu -. Si falla la ramaderia, aquí tindríem problemes seriosos.

Un altre dels punts d’esta fira és el mercat pels carrers i les atraccions. Sembla que el concepte fira i mercat no es poden deslligar en este cap de setmana.
Jo no sóc partidari de deslligar-lo. Al contrari, aposte per deixar que vinguen totes les parades possibles, perquè cada any vénen menys. Mentre continuen venint, benvinguts seran tots ells. Que cadascú venga el que puga, encara que la competència de qualsevol centre comercial avui dia pose difícils les coses. En general, es crea un ambient de convivència molt agradable.

El contrapunt d’este cap de setmana que estrena maig són les activitats que s’han afegit a les últimes edicions. Creus què és el camí a seguir dins d’esta fira?
Sí, clar. A part de tenir la carpa ramadera i el mercat, hi ha empresaris de la zona que volen exposar amb un estand al recinte firal i els donem suport i cedim espai per a això. A més, creiem que cal fer activitats, que siguen possiblement gratuïtes perquè els pobles del voltant li continue continue volent vindre a la fira. I esta és la línia en la qual estem treballant.

Les activitats que s’oferix durant este proper cap de setmana són originals i variades. Què es poden trobar els veïns i visitants en esta edició?
El dissabte al matí es podran trobar un cicle indoor. Es tracta de moltes bicicletes estàtiques i molta gent pedalejant a la vegada durant tres hores. S’ho passaran de genial perquè de moment, hi ha força inscripcions i és espectacular com a observador. Este mateix dia a la tarda hi ha una activitat destinada als nens que la desenvolupa JuegAragón. Després hi haurà la presentació d’un llibre sobre el tema de la pastura i, ja que estem en una fira ramadera, ens semblava adequat este acte. Es continuarà amb un ‘show cooking‘ amb degustació inclosa. Si passem al diumenge, hi haurà una exhibició de gossos d’atura. Una cosa que ja és un clàssic d’esta fira juntament amb el lliurament d’un obsequi a tots els ramaders participants en la fira. La tarda s’omplirà de demostracions de balls de saló a càrrec de l’escola AloeDance i tot seguit, tancades les activitats un espectacle de circ.

Hi haurà activitats de tots els tipus i gustos. Una d’elles és el ‘show cooking‘, una demostració de cuina que repetix en el cartell este any. Sembla que és senyal de l’èxit de l’any passat i retorna de nou a la fira.
Recorde que l’any passat la demostració la van portar a terme uns cuiners de Saragossa i tot i que el temps no acompanyava, es van acabar les existències. Per tant, s’ha de repetir.

La novetat d’este any sense dubte és el primer cicle indoor, un acte que reunirà amants de la bicicleta estàtica. Es pot incloure esta proposta dins de la línia d’actuació de l’ajuntament centrada en la inversió en activitats i instal·lacions esportives?
Sí, i tant. Es continua amb esta proposta ara que ens la podem permetre econòmicament i fer fins i tot, alguna inversió. Perquè si ara mateix anem al poliesportiu del poble, ens podem trobar que passen fàcilment 200 persones cada tarda per les diferents àrees usant les instal·lacions i serveis. La gent està demanant que vol fer esport i no només ho demana, sinó que ho demostra i ho fa. Si l’economia permet invertir en esta demanda, la recolzarem.

Retornant a esta edició de la fira, per què animar-se a passar el cap de setmana per Vall-de-roures?
Vall-de-roures és un poble molt obert i apropar-se aquí, vol dir acostar-se a un conjunt arquitectònic molt bonic, a una fira agradable i el més important, a una gent hospitalària que us està esperant.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top