La Portellada

La Fira de la Portellada oferix activitats per a tots els gustos

La Portellada, 29 d’abril de 2018
fira de la portellada 5

A partir de les 8 del matí ja es podrà adquirir planter a la Fira de l’Hort i el Jardí de la Portellada.

La Fira de l’Hort i el Jardí de La Portellada no només oferirà l’habitual espai firal on es podran trobar tot tipus de productes relacionats amb la temàtica de l’esdeveniment, sinó que a més, també té una programació d’activitats per a tots els gustos.

Descobrint les bondats i les textures dels ‘fesols’
Un dels actes més curiosos que tindrà lloc este any en el marc de la fira de La Portellada és el tast de ‘fesols’ prevista per al dilluns dia 30. L’acte consistirà a tastar i analitzar uns 23 paràmetres diferents de tres tipus de mongetes (‘Fesol de Beseit’, Mongetes del Pilar i Mongetes de la Bañeza). “És com un tast d’oli o de vi. S’analitzen uns 23 paràmetres diferents que, en el cas de les mongetes, tenen molt a veure amb les textures, com es comporta la pell o quin és el seu sabor al paladar”, va explicar Víctor Vidal, encarregat de dirigir el tast i organitzador de la Fira, que també va destacar que “és un tipus de tast que ja hem desenvolupat en altres punts del territori i la veritat és que té molt d’èxit perquè mai hem tingut menys de 35 participants”. Els interessats a participar s’han d’inscriure amb anterioritat al facebook de la Fira de l’Hort i el Jardí de La Portellada.

Treballs tradicionals i gastronomia del territori
Un dels actes que desperta més curiositat entre els visitants és l’escenificació que tots els anys es desenvolupa durant la fira. En esta ocasió, els membres de l’Associació de Jubilats tornaran a ensenyar com es feien antigament les feines de l’hort i com s’alimentava als animals domèstics. A més, també es cuinaran receptes tradicionals que es podran tastar mitjançant l’adquisició d’un tiquet a l’estand de l’organització. També cal destacar el taller de rebosteria del dilluns 30 en el qual les dones del municipi ensenyaran a fer dolços típics que es degustaran posteriorment en el sopar de sarró. “Pensem que és un taller molt interessant perquè fomenta la transmissió de la nostra cultura gastronòmica. Hi ha molts joves que no sabem preparar els dolços típics del poble i així els més grans ens ho ensenyen”, va dir Mari Lorente, tinent alcalde del municipi.

Un tren es convertirà en un jardí ambulant
Les plantes i les flors del jardí també seran protagonistes en esta nova edició de la fira. A més dels diferents vivers que estaran presents en el recinte firal, durant tot el dimarts dia 1 tindrà lloc el taller participatiu ‘El tren jardiner‘. Una activitat en la qual l’empresa Agrojardín, amb la col·laboració de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del col·legi de la Portellada, decoraran mitjançant flors i plantes un tren en miniatura que tindrà 14 vagons diferents. “L’any passat va agradar molt el taller d’adornar carretons. Així que este any farem un de similar en el qual s’adornaran amb plantes i flors els vagons d’un tren que han construït els pares i mares dels alumnes del col·legi”, va explicar Lorente, que va afegir que “serà una activitat molt vistosa i animada. A més, tant pares i mares com nens i nenes estan molt il·lusionats”.

Planter de tot tipus i intercanvi de llavors
No faltaran els expositors de planter que cada any són els primers que s’instal·len al nucli urbà de La Portellada. D’esta manera, a partir de les 8 del matí ja es podran adquirir este tipus de productes que cada any estan més demandats pels amants de l’horticultura.

D’altra banda, tampoc fallarà el, ja tradicional, expositor de la Xarxa de Llavors d’Aragó en el qual es podran intercanviar llavors de tota mena. “Un any més la Xarxa de Llavors d’Aragó estarà present a la Fira de La Portellada. Com sempre es podran intercanviar llavors i també es donaran algunes a aquells que no posseïsquen cap”, ha apuntat Vidal, que ha afegit que “en el tema de llavors tindrem de totes les famílies. A més, la intenció és portar també una mica de planter de varietats autòctones o més escasses, si bé, això dependrà del creixement de la planta que enguany va una mica lent”.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top