Vall-de-roures

Sanitat i turisme en el punt de mira dels consellers comarcals

Vall-de-roures, 27 d’abril de 2018
Últim ple comarcal en sesió ordiaria en la seu comarcal a Vall-de-roures. // JP

Últim ple comarcal en sesió ordiaria en la seu comarcal a Vall-de-roures. // JP

Els temes presentats en l’últim ple comarcal no van conduir a grans debats regnant unanimitat

La tarda del 18 d’abril la seu de la Comarca va tornar a acollir una nova sessió ordinària del consell comarcal. Reunió que va destacar per la unanimitat de tots els grups polítics en els punts presentats.

Entre els assumptes exposats, cal destacar l’aprovació d’ajudes a les associacions musicals del territori. Una aposta que es repetix des de fa anys per part de l’entitat comarcal.

Tot i l’escassetat de debat en este ple, la informació que es va exposar en l’informe de presidència sobre els serveis sanitaris en el territori van despertar el malestar de tots els consellers comarcals. I és que es va presentar una queixa per part de la Comarca al departament de salut a raó de la reestructuració de les places de personal mèdic a la zona de Tastavins. La resposta rebuda de Salut manté la decisió presa sobre el nombre de personal sanitari, recolzant-se en la poca població que s’atén en el territori. Les contestacions no es van fer esperar entre els portaveus comarcals. “Cal seguir trucant a totes les portes que calga perquè s’aconseguisquen els efectius que necessita la zona” va declarar Iñaki Belanche, portaveu de CHA. “S’ha tret un servei de forma encoberta, basant-se en criteris de població. Cada dia sentim en els mitjans la gran aposta per frenar la despoblació, ja que esta és l’aposta” va afirmar d’altra banda, Francisco Esteve, vicepresident i portaveu de PAR. Mentre que Juan Enrique Celma, portaveu del PP, es va pronunciar així “la qüestió de la despoblació és un punt més per castigar-nos restringint serveis”. En la mateixa línia, Alberto Moragrega, portaveu del PSOE va comentar que “han al·legat, en este cas, una qüestió de nombre d’habitants. És el gran cavall de batalla que ens toca lluitar”.

Un altre dels temes que va portar malestar entre els consellers ha estat la resposta rebuda per part de la Conselleria de Vertebració del Territori respecte a les al·legacions presentades des de Comarca i empresaris per a la futura normativa d’hotels i cases rurals. Unes al·legacions que es contemplaran en la futura llei de regulació d’hotels i que queda per veure si succeirà el mateix amb les cases rurals. Unes observacions i peticions presentades des del territori que no han estat contemplades i suposarà, d’ara endavant, que la regulació, almenys hotelera, siga uniforme i exigint les mateixes condicions en zona rural i urbana.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top