Mont-roig

Literatura i música es van enredar en la sèptima edició de ‘Quedaran les paraules’

Mont-roig, 27 d’abril de 2018

L’Associació Cultural Sucarrats de Mont-roig i la Comarca del Matarranya van ser els executors de l’acció literària i cultural ‘Quedaran les paraules’ per commemorar el Dia del Llibre

“La llengua que parlem és clara i forta,
i és dolça si convé, i és falaguera
i és jove com un brot de primavera,
i és vella com l’hivern, i no està morta”

són versos que van sentir-se de la veu de la Judith i David, dos xiquets de Mont-roig, durant les lectures públiques a la llotja de Mont-roig per celebrar Sant Jordi o San Jorge, patró d’Aragó.

‘Quedaran les paraules’ és el nom d’esta festa de la cultura que, igual que els verses pronunciats pels xiquets de Mont-roig, recorden l’obra del poeta pena-rogí, Desideri Lombarte. Un esdeveniment itinerant que es porte organitzant des de fa set anys des del departament comarcal de cultura. “Vam arrancar esta activitat amb molta il·lusió i creiem que era un bon marc, el Dia de Sant Jordi, el patró d’Aragó, i també el dia del Llibre per obrir un espai d’expressió de la nostra cultura escrita” va explicar David Arrufat, tècnic cultural de la Comarca.

En esta edició, l’altra part executora d’esta celebració ha provingut de l’Associació Cultural Sucarrats de Mont-roig la qual fa 15 anys que porte a terme diverses accions literàries per marcar este dia. “Enguany ha sigut especial. Hem tingut la presentació del llibre de David Albesa i la presentació Qüentos encadenats’ per part de la Comarca. Són moltes coses però vam pensar que seria un acte molt majo i que podria porta a més gent al nostre poble i aixì ha passat” va declarar Cristina Saura, membre de l’Associació Cultural Lo Sucarrat.

Un 23 d’abril que també es podia titular ‘Quedarà la música’ per les actuacions de saxo i piano que van interpretar alguns alumnes de l’Associació Musical Banda Comarcal San Antón. Música intercalada en poemes d’Unamuno, endevinalles, poemes propis dels participants o fragments de ‘L’Arca de Moret’ d’Albesa. Gent de totes les edats que van compartir una tarde per, en paraules d’Unamuno:

“Leer, leer, leer, vivir la vida
que otros soñaron.
Leer, leer, leer, el alma olvida
las cosas que pasaron”.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top