Matarranya

El Matarranya és present a la IV Trobada Nacional d’Escoles ‘Musicaeduca’

Saragossa, 27 d’abril de 2018

musicaeduca

La Federació Comarcal de Música del Matarranya va participar els passats dies 14 i 15 d’abril a la IV Trobada Nacional d’Escoles ‘Musicaeduca que va tenir lloc a Saragossa i que va congregar a més de 350 estudiants de música arribats de diferents punts de l’Estat. És una trobada que se celebra des de fa quatre anys i en el qual participen alumnes i professors de totes les escoles de música d’Espanya que utilitzen el mètode de Musicaeduca’“, va explicar Eva Abàs, directora de la Federació Comarcal.

La cita, que es va iniciar el dissabte al matí, va comptar amb la presència d’unes 120 persones, entre alumnes, professors i familiars, que van participar en els diferents actes que es van desenvolupar durant tot el cap de setmana. “Realment es van fer moltes activitats. Durant el dissabte actuem en un concert benèfic, vam assistir a un taller de percussió corporal a càrrec del conegut luthier educatiu Antonio Domingo, es van fer assajos grupals per preparar el concert de diumenge i, fins i tot, vam tenir un concert de la premi nacional de piano Susana Gómez. Va ser un dia molt intens”, ha apuntat Abàs, que va seguir dient que “l’endemà tot es va centrar a l’Auditori de Saragossa on va tenir lloc el concert final en què es van interpretar diferents peces i es va acabar amb més de 100 músics sobre l’escenari interpretant la composició ‘Tres cultures’ que va servir com a preàmbul de la pròxima trobada que tindrà lloc a Còrdova “.

La trobada, que té com a objectiu fomentar la convivència entre totes les escoles que utilitzen este mètode, també va servir per a fomentar la convivència entre els nens i les nenes, i l’intercanvi d’experiències entre els professors. “Per als estudiants és una gran experiència, no només per poder actuar en un escenari com l’Auditori de Saragossa, sinó també perquè coneixen a altres nens i nenes que fan el mateix que ells. I per a les famílies és una cosa similar, perquè ja hem dit moltes vegades que els familiars també participen de l’educació musical, en este cas, pares i mares també van participar en alguns tallers”, ha apuntat la directora de la Federació, que va voler afegir que “als professors també ens va molt bé perquè intercanvies experiències i sempre acabes aprenent coses noves“.

Finalment, Abàs va voler destacar que “estem molt contents de com s’ha desenvolupat tot. Sobretot perquè hem treballat molt perquè tots els que volgueren pogueren desplaçar-se fins a Saragossa i que l’organització fos la correcta. A més, la resposta de les famílies i dels alumnes ha estat molt bona i s’han quedat molt satisfets, alguns fins i tot ens deien que volien anar l’any que ve a Còrdova. En fi, per a nosaltres és un èxit perquè iniciatives com esta servixen per a enfortir el nostre projecte de crear una escola que estiga viva, que organitze i participi en molts projectes“.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top