La Portellada

Mari Lorente: “Sense la col·laboració dels veïns seria impossible organitzar una activitat així”

La Portellada, 26 d’abril de 2018
mari lorente

Mari Lorente, tinent alcalde de La Portellada i membre de la comissió organitzadora de la Fira de l’Hort i el Jardí.

El mes de maig porta, des de fa ja quatre anys, la Fira de l’Hort i el Jardí. Un any més el pròxim dia 1 de maig els carrers del municipi s’ompliran d’expositors i activitats vinculades a la cura i els productes de l’hort i el jardí. Amb motiu d’esta cita firal, vam tindre l’oportunitat de parlar amb Mari Lorente, tinent alcalde de La Portellada i membre de la comissió organitzadora de l’esdeveniment.

Este any arriba la IV edició d’una fira que va començar amb la idea de veure com podia desenvolupar esta iniciativa.
Tot va començar amb la idea de tenir una fira pròpia que aconseguís atraure la gent perquè conegueren el municipi i que els veïns gaudiren d’un dia diferent. Quatre anys després la fira s’ha consolidat i crec que tots els habitants del municipi esperem esta cita amb molta il·lusió.

Els actes tornen a començar el dia anterior a la tarda.
És una cosa que ja vam fer l’any passat i va funcionar molt bé. En esta ocasió, a la tarda tindrem un taller de pastisseria tradicional en què les dones del poble ens ensenyaran com fer dolços típics i un tast de ‘fesols’ que és una cosa que està generant molta curiositat. Després, a la nit ‘sopar de morral’ per fomentar la convivència i els joves han preparat una festa nocturna.

La programació d’actes és molt intensa. És una cosa que caracteritza a la fira?
Des que vam començar sempre hem intentat que hi haja moltes activitats que puguen atraure tot tipus de públic. Pensem que és una cosa positiva que els visitants, a més de conèixer el poble i passejar entre els expositors, puguen gaudir de tallers, escenificacions, xerrades o tasts.

Potser les escenificacions siguen un dels punts més atractius de la programació.
Tots els anys hem tingut molta gent veient les escenificacions. A uns perquè els agrada, perquè recorden com es feien abans les feines de l’hort i a altres els atrau perquè mai han vist fer este tipus de treballs, és una cosa que mai falla. A més els jubilats, que són els que fan este acte, ho fan molt bé i els agrada parlar i respondre a la gent que s’interessa pel tema.

Una altra de les activitats que no pot faltar és la venda de planter.
Sí, és una cosa que atrau molta gent que espera a la fira per poder comprar el planter de l’any. Igual que en anys anteriors, a partir de les 8 ja estaran instal·lats els expositors i tots aquells que vulguen comprar podran fer-ho a primera hora. La veritat és que sempre sol haver-hi molt bon ambient en estes primeres hores.

Parlant d’expositors. Què podrem trobar a la zona firal?
Tindrem uns 25 expositors. A més de planter, també tindrem expositors d’eines, vivers, productes fitosanitaris, intercanvi de llavors … Bàsicament podran trobar tots aquells productes vinculats a l’hort i al jardí. D’altra banda, i com sempre, també hi haurà la part més d’alimentació amb els productors locals. En este sentit, des de l’organització tenim clar que els expositors han d’estar centrats en la temàtica de la fira perquè el que és el mercat general és una cosa que ja es pot trobar en moltes altres fires.

Jubilats, AMPA, voluntaris … Sembla que tot el municipi participa d’una manera o altra a la Fira.
Som un municipi petit, i tenim clar que perquè esta fira funcione és necessària la col·laboració de tots. De fet, des de la comissió organitzadora sempre diem que tots aquells que vulguen col·laborar són benvinguts. Volem que siga una fira per a tots i feta entre tots. Este any els jubilats ens ajuden amb l’escenificació, l’AMPA ha col·laborat preparant el tren que es convertirà en un tren jardiner, les dones faran el taller de pastisseria i també han preparat l’exposició d’ornaments florals. A més, també tenim voluntaris particulars que ens ajuden d’una manera o altra en preparar i organitzar-ho tot. La veritat és que no em cansaré de dir que sense la col·laboració dels veïns esta fira no seria possible.

Quines són les expectatives per a este any?
Esperem que vaja bé, encara que com sempre dependrà molt del temps que ens faça. Però com sempre, supose que tindrem més o menys el mateix nombre de visitants arribats del Matarranya, Baix Aragó i comarques veïnes de Tarragona i Castelló.

Finalment, supose que convideu a tots els habitants del Matarranya a venir a gaudir de la fira.
Està clar. Tots aquells que vulguen venir seran benvinguts, i estic segura que passaran una jornada molt agradable visitant la fira i coneixent el nostre poble.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top