Mont-roig

Els robots es convertixen en una ferramenta educativa per a professors i monitors

 Mont-roig, 25 d’abril de 2018

La Comarca del Matarranya ha destinat 2.500 euros en la compra de diversos robots per a escoles i cursos d’estiu. L’objectiu és que puguen usar-los els nens i nenes per aprendre programació i computació.

Per treure el màxim profit a esta adquisició des del Centre d’Innovació i Formació Educativa d’Alcorisa (CIFE) van preparar, el passat dissabte 14 d’abril, un taller teòric-pràctic a Mont-roig, dirigit a monitors i professors perquè saberen com fer servir estos petits robots i conegueren totes les seues possibilitats com a eines educatives.

Les noves tecnologies ja fa anys que han entrat a les aules i cada vegada es fa més ús d’elles. I és que s’ha demostrat la seua eficiència a l’hora de transmetre coneixements als alumnes. Segons Javier Padrós del CIFE Alcorisa i encarregat de dirigir el taller, “a les escoles s’està utilitzant cada vegada més este tipus material, ja que és una ferramenta per introduir el pensament computacional, un coneixement que cada vegada serà més demandant en el futur, sobretot en les professions enfocades a la informàtica. Per exemple, la programació d’estos petits robots és una bona manera per aprendre les bases de la informàtica i la computació.”

Les noves tecnologies són una ferramenta educativa més, que permeten aconseguir objectius formatius d’una manera més fàcil i propera als alumnes. “Sobretot els nens menuts, però també els més grans, estan encantats amb estes iniciatives, perquè estan habituats a utilitzar l’ordinador per jugar i hi ha una relació molt directa dels seus jocs i els sistemes que fem servir per a programar els robots”, explica Padrós. “A més, gairebé tots els programes que fem servir amb estes màquines són com jocs i això els motiva molt”, assegura el professor del taller de robòtica.

Els nens d’avui dia són natius digitals i per a ells l’ús d’estes curioses màquines els resulta molt fàcil i una manera divertida i atractiva d’assimilar coneixements nous.

Marta Jiménez
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top