Matarranya

El turisme per Setmana Santa bat rècord de visitants en molts punts del Matarranya

Matarranya, 16 d’abril de 2018

Més de 3500 persones han visitat el conjunt patrimonial de Vall-de-roures durant la Setmana Santa. L’Oficina de Turisme de Calaceit ha atés prop de 3.000 turistes en estos quatre dies

La Setmana Santa no ha passat desapercebuda ni per a establiments turístics ni per a la gent local. Regalims de visitants han inundat hotels, restaurants, bars, cases rurals, pàrquings, camins, carrers i places en els diferents municipis del Matarranya. El nombre de turistes no ha parat de créixer en els punts més visitats de la zona concentrant-se, majoritàriament, entre el Dijous Sant i el diumenge de Pasqua. “Este període és la setmana que més es treballa de tot l’any” va afirmar Javier Arias, propietari de l’empresa de turisme actiu ‘Matarranya Aventura’ a Queretes. En la mateixa línia es va expressar Ana Marta Romeo, propietària de l’Hotel El Convent a La Freixneda, “per Setmana Santa faça bo o mal temps s’omple sempre”.

3770 persones han entrat al castell, església i el museu de Vall-de-roures durant el període de Setmana Santa. “Un 5% més que l’any anterior” va expressar Manolo Sigurana, director de la Fundació Valderrobres Patrimonial. Entre 2500 i 3000 persones han passat per l’Oficina de Turisme de Calaceit durant estos quatre dies. 348, ho han fet pel Museu Juan Cabré de la mateixa localitat. Mentre que, 900 visites s’han registrat en el jaciment iber de Sant Antoni. Davant esta elevada afluència de turistes, Josep Maria Salsench, alcalde de Calaceit, va comentar per Ràdio Matarranya que “des de l’ajuntament vam haver-hi d’augmentar el nombre d’hores del servei de neteja i més de donar indicacions perquè s’aparqués en altres llocs perquè els aparcaments habilitats estaven plens”.

Quatre dies en què es concentra una gran concurrència de viatgers. “La Setmana Santa acaba sent massificació pura. I s’avisa al visitant que el que va a veure, no ho va a visitar de la mateixa manera la resta de l’any. Hi ha gent que repetix per conéixer més detingudament la zona sobretot, visitant valencià, català i aragonés” explica la propietària de l’Hotel El Convent.

El perfil del turista és nacional, de parella i familiar. Segons dades de l’Oficina Comarcal de Turisme a Vall-de-roures, només el 2% dels clients són internacionals. Entre els nacionals, destaquen turistes procedents de les regions de Barcelona, Saragossa, València, Madrid i País Basc. Especialment, han augmentat els madrilenys i bascos que han representat gairebé un 8% cadascun del total d’usuaris que han passat per este servei. Cal destacar que el 30,59% ha pernoctat a 4 dies de cara al 14,60% que ho va fer l’any passat. Així mateix, els visitants, atesos a l’oficina comarcal, majoritàriament han viatjat en parella (40,03%), seguits d’un 32,57% que viatja en família, i el 19,63% en grup.

Un turisme de Setmana Santa que busque excursions a la natura com ‘El Parrisal’ o ‘El Salt’, la ruta en bicicleta per la Via Verda, entre el més demandat, i la visita de pobles amb patrimoni arquitectònic en detriment del turisme religiós, concentrat al Baix Aragó.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top