Matarranya

Les obres del futur rocòdrom de Vall-de-roures ja estan en marxa

Vall-de-roures, 12 d’abril de 2018
L'empresa Tarragó ja ha començat les obres al poliesportiu // A.R

L’empresa Tarragó ja ha començat les obres al poliesportiu // A.R

David Tarragó, campió mundial d’escalada i constructor de rocòdroms, és l’encarregat de la construcció. Esta inversió municipal compte amb un pressupost de 30.000 euros

La construcció del nou rocòdrom de Vall-de-roures ha arrancat esta setmana. Unes obres que s’allargaran durant un mes i mig i que tindrà com a resultat un rocòdrom dins del pavelló del municipi de 8 metres d’alt i 15 metres d’amplada.

“Serà especial perquè sirà únic i diferent” va afirmar per Ràdio Matarranya David Tarragó, campió mundial d’escalada i propietari de l’empresa Tarragó encarregada de la construcció del futur rocòdrom de la capital del Matarranya. El món d’estes estructures artificials plenes de preses, reunions i segurs ha estat en constant evolució. “Al principi es van començar a construir amb fusta, després amb resina o fibra de vidre i en l’actualitat es fa tot en formigó projectat tematitzat. Això és ara mateix el ‘top’ dins dels rocòdroms i sirà amb el qual comptarà este poble” va relatar Tarragó. El formigó projectat comporte que l’estructura sigue pareguda a una roca. “Este material supose que el tacte, les formes i els colors siguen similars a la pedra. Quedarà al final, com una gran roca dins del poliesportiu” va afegir el propietari i escalador.

Este espai d’escalada estarà dissenyat per tot tipus d’usuaris tant d’iniciació com avançats. “La dificultat d’un rocòdrom depèn de les presses que es fiquen i en este cas, abraçarà tots els nivells” va explicar el propietari de l’empresa a càrrec de la instal·lació. Per tant, no es tractarà d’una simple paret amb presses sinó que es podrà practicar també l’escalada clàssica. És a dir, aquells que vulguen practicar amb fissurers o ‘friends’ -els mecanismes que s’utilitzen per escalar a roca.

El cost d’este futur servei, que se sumarà a l’àrea esportiva de Vall-de-roures, ascendix a 30.000 euros. Una inversió inclosa dins de la modificació del pressupost municipal presentada el 6 de març i que va comptar amb els vots favorables del regidor socialiste, l’equip de govern i l’abstenció de Chunta.

Cal afegir que este rocòdrom es convertirà amb el segon espai per practicar este esport a la comarca. Mont-roig ara mateix compte amb una estructura de tipus bulder al poliesportiu municipal.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top