Vall-de-roures

L’IES Matarranya participe en un simposi del Govern Balear sobre el català als centres educatius

simposi català difusió-4-1

La professora de l’IES Matarranya de Vall-de-roures, Pepa Nogués, va participar, acompanyada pel director de l’escola de primària ‘María Moliner’ de Fraga, al simposi ‘La llengua catalana als centres d’ensenyament. Català, de l’aula al món’ en representació del Govern d’Aragó. La cita es va celebrar els passats dies 9 i 10 de març a la Universitat de les Illes Balears. Les jornades, organitzades pel Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat del Govern de les Illes Balears, van contar en  la participació de més de 30 centres d’infantil, primària, secundària i educació de persones adultes de tots els territoris de parla catalana. Durant els dos dies de treball els participants van exposar el projectes que estan desenvolupant als seus respectius centres. “Va ser molt interessant perquè vam conéixer com treballen la materia a diferents escoles i instituts”, va explicar Nogués, que va afegir que “es va parlar molt de treball cooperatiu i educació basada en projectes, que són dos metodologies que ara estan agarrant molta força i que al nostre institut també fa anys que estem posant en pràctica”.

A més de participar en el simposi, des de l’institut, es va aprofitar per donar a conèixer el seu interés a desenvolpar un intercanvi en un altre centre del territori de parla catalana. “Vam proposar la idea i ràpidament hi va haver centres interessats. Concretament vam iniciar converses en un institut de Palma que, per les seues característiques, seria ideal per a este projecte”, va explicar Nogués, que va afegir que “enguany ja tenim un viatge a l’Alguer, però la intenció és que el pròxim curs puguem fer este intercanvi entre alumnes dels dos centres”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top