La Freixneda

Les antiguitats i els oficis atrauen a 4500 visitants a la Fira de La Freixneda

La Freixneda – 4 d’abril 2018

Antiquaris i artesans, protagonistes d’este cap de setmana. A pesar del vent i el fred, no va frenar als visitants. 

Objectes antics, de tots els colors i formes van ocupar els carrers de La Freixneda este cap de setmana. Entre curiositats i antiguitats es van passejar unes 4500 persones al llarg dels dos dies de la Fira d’Antiguitats, Arts i Oficis. L’edició que ha contat en més afluència de visitants.

El primer dia de fira va enfocar-se al món de les antiguitats i el col·leccionisme, i va estar marcat pel vent. “Teníem por que la gent no isquera de casa pel temps, però el poble va acabar omplint-se com cada any. Per molts comerciants, va ser incòmode però encara així va haver-hi molt bona disposició per part de tots” va comentar l’alcaldessa de La Freixneda, Carmen Aguilar. Encara que el temps no va acompanyar, de bon matí ja s’arrimaven visitants a esta localitat i no va parar en tot el dia. De fet, en alguns punts del circuit de la fira, era complicat caminar sense esquivar a la gent.

Un matí que va arrancar el moment més emotiu d’este esdeveniment amb l’entrega d’una placa de reconeixement a Ramón Celma, el fundador d’esta fira. Un homenatge per una aposta firme d’esta fira i la faena invertida. “Un homenatge a la meua terra, al meu poble… És el màxim al qual podia aspirar. Estic molt content” va expressar emocionat Ramón Celma.

El segon dia dedicat més als oficis i a l’artesania on van poder veure’s la construcció de barrils, gerros de ceràmica, cistelles de vímet o estructures de ferro, entre moltes altres. Un diumenge que, en paraules de l’alcaldessa de la localitat, “va costar que arrancara, però a meitat matí el poble va omplir-se de gent una altra vegada”.

Passada la fira des de l’ajuntament qualifiquen esta edició de “exit total”, que ajude a mirar per les futures edicions i que confirme que esta fira ja forme part de les entranyes d’este poble.

Annabel Roda
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top